Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Του Γ. Γ.  

Τούτη η φάμπρικα με τις κατάρες και τους αφορισμούς  που εκτοξεύουν οι αρχιρασοφόροι, σε όποιους θεωρούν ότι δημιουργούν πρόβλημα στην επιχείρησή τους που εμπορεύεται ελπίδες μεταθανάτιες,  κρατάει κάτι αιώνες.
Φτάνουμε, λοιπόν από τον πατριάρχη Γρηγόριο τον E', -το άγαλμα του οποίου έχουμε και καμαρώνουμε στα Προπύλαια- ο οποίος όταν ξέσπασε η επανάσταση του 1821 έριχνε τα «θεία» βέλη του στους επαναστάτες τους οποίους ...«η εκκλησία τους έχει μισήσει ως μέλη σεσηπότα (σάπια) αφορισμένοι υπάρχειεν και κατηραμένοι και μετά θάνατον άλυτοι και τυμπανιαίοι και τω αιώνιο αναθέματι» στα σημερινά «θεόπνευστα» τροπάρια του «άγιου» Καλαβρύτων Αμβρόσιου.

Βλέποντας το σχετικό βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Mega προσπέρασα τις εκκλήσεις του δεσπότη προς τον «Εσταυρωμένο Χριστό» «να σαπίσει το χέρι του Φίλη» -έχει έφεση να επιθυμεί «σαπίσματα» ο «άγιος». Πριν καιρό «παρακαλούσε τον Θεό να σαπίσει το στόμα», του Νίκου Δήμου-. Ούτε επικεντρώθηκα στις εκκλήσεις του να επέμβει ο «μεγαλοδύναμος» ώστε αυτοί που χτες θα έτρωγαν κρέατα «το κρέας να γίνει δηλητήριο μέσα τους, να τρυπήσει το στομάχι τους …».
Εδώ και χρόνια έχω σταματήσει να εντυπωσιάζομαι από τα μισαλλόδοξα, απάνθρωπα τροπάρια κάποιων «αγίων», όπως αποκαλούνται αναμεταξύ τους οι δεσποτάδες.

Αλλού θέλω να σταθώ. Όταν μια παριστάμενη γυναίκα σ’ αυτό το «χριστιανικό» κήρυγμα του δεσπότη αντέδρασε λέγοντας «αυτό δεν είναι αγάπη» ο «εκπρόσωπος του θεού» ήταν καταπέλτης με λεγόμενα στα οποία δεν χωρούσε αντίρρηση: «Την ξέρω εγώ την αγάπη καλύτερα από σένα! Εδωσα την ζωή μου στον Χριστό και τα νιάτα μου και την αγάπη μου προς τον Χριστό».
Το τροπάρι αυτό του αρχιρασοφόρου, σηκώνει κάποια συζήτηση.

Ψάξαμε, λοιπόν, τις δικές μας «γραφές» -το μπλοκ μας δηλαδή- για να επιβεβαιώσουμε τα λεγόμενα του Αμβρόσιου και να μην τον κατηγορήσουμε άδικα, «αμαρτάνοντας» μέρες που είναι.
Προηγουμένως ας θυμηθούμε πώς αποκαλούνται αναμεταξύ τους στην "Ιερά" Σύνοδο οι δεσποτάδες πριν δούμε τα «ευρήματα» μας.


Αρχικά μαθαίνουμε ότι ο Αμβρόσιος αφιέρωσε τα «νιάτα του στον Χριστό» με το να χειρίζεται τον βούρδουλα της εξουσίας την εποχή που ήταν χωροφύλακας, και γνωστό φερέφωνο των γερμανοτσολιάδων στην κατοχή για να καταλήξει χαϊδεμένο παιδί της χούντας του Παπαδόπουλου.
Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ένα πρωτοσέλιδο κείμενο που είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα «Χριστιανική Δημοκρατία» του Νίκου Ψαρουδάκη. Εκεί υπήρχε ένα άρθρο καταπέλτης για τον δεσπότη Καλαβρύτων Αμβρόσιο.
Είχε τίτλο «Μητροπολίτης ασπάζεται βασανιστές» και περιέγραφε τον θαυμασμό που είχε ο Αμβρόσιος στους βασανιστές του ΕΑΤ-ΕΣΑ κατά την περίοδο της Απριλιανής δικτατορίας.

Επίσης να τονίσουμε ότι την αγάπη του για τον «θεάνθρωπο» την δείχνει με κάθε τρόπο, ακολουθώντας κατά γράμμα τις «εντολές του». Το διαπιστώνουμε στα κηρύγματα του, όταν μας λέει ότι «Οι μουσουλμάνοι εξ ορισμού είναι εγκληματίες και σε καιρό ειρήνης» και το επιβεβαιώνουμε με το παρακάτω απόσπασμα κηρύγματος του χριστιανού "ποιμενάρχη" από τον άμβωνα του ιστότοπου του:

Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως! Είναι κοινωνικό κακούργημα! Είναι αμαρτία! Όσοι, λοιπόν, είτε την βιώνουν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας! ...

Δυστυχώς, αδελφοί μου, σήμερα την Ελλάδα διοικούν και μερικά τέτοια ανθρωπάρια! Ασφαλώς αποτελούν μια μικρή μειοφηφία στο σύνολο των Μελών της Βουλής των Ελλήνων! Υπάρχουν όμως! Είναι μερικά αποβράσματα της Κοινωνίας, περιθωριακοί άνθρωποι, ελαττωματίες, εξευτελισμένοι, άνθρωποι του σκότους οι οποίοι τώρα πιά με την ευκαιρία της υπεροχής της αριστερής πτέρυγας σήκωσαν πια κεφάλι!... 

Σας συμβουλεύω: Μη τους πλησιάζετε! Μη τους ακούτε! Μη τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της Κοινωνίας! .. Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτυλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με νοητική διαταραχή! Δυστυχώς, αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιό επικίνδυνοι από κάποιους, που ζούν στα τρελλοκομεία! Μή διστάζετε, λοιπόν! Όταν καί όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μη τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι! 

Να μην παραλείψουμε επίσης να αναφέρουμε ότι εκτός από τον Χριστό στον οποίο πρόσφερε "τα νιάτα και την αγάπη του", ο δεσπότης Αμβρόσιος τα ίδια αισθήματα διακατέχεται ως προς τα μέλη της ναζιστική συμμορίας της Χ.Α, που μπορεί να είναι η "γλυκιά ελπίδα για τον απελπισμένο πολίτη»" καθώς και τον βασανιστή της χούντας Ντερντιλή τον οποίο θαυμάζει. (Τον έχει αποκαλέσει «πρότυπο γενεών», «Σωκράτη» και «Κολοκοτρώνη»)

Ο δεσπότης αυτός όσο καλά τα πηγαίνει στις αγιασμένες μπίζνες του άλλο τόσο αιχμηρούς είναι στα "εμπνευσμένα" αριστουργηματικά τροπάρια που κατασκευάζει όπως αυτό που ζητούσε να αφοριστεί το "κυριαρχημένο από τον διάολο υποκείμενο" που λέγεται Διαμαντόπουλος (Εννοώντας τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ), ένα δείγμα κι αυτό, κατά τον δεσπότη, ότι «η Ελλάδα μας με αργά μεν, πλην όμως σταθερά, βήματα απομακρύνεται από τον δρόμο του Θεoύ και προσεγγίζει στο Κράτος του Διαβόλου»

Η ευρυμάθεια του συγκεκριμένου αρχιρασοφόρου φτάνει στο σημείο εκτός από να κηρύττει τον λόγο του "θεού" του να μας κάνει και ιστορικά μαθήματα του τύπου: "Στο Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου Βλασίας Καλαβρύτων, στις 23 Ιουλίου του έτους 1948 έγινε μια σκληρή μάχη! Ήταν η περίοδος του συμμοριτοπόλεμου. (Σήμερα την λέγουν «περίοδο του εμφύλιου») Ήταν τότε που η Ελλάδα αγωνιζόταν για την εθνική της αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.
Κάποιοι –οι συμμορίτες- κινούμενοι από εξωτερικούς παράγοντες, ήθελαν να προσδέσουν την Ελλάδα στο άρμα της Μόσχας, στο ανατολικό μπλοκ! Είχαν συστήσει την «Κυβέρνηση των Βουνών»! Και σήκωσαν τα όπλα κατά της Πατρίδας.. Σύνθημά τους και τραγούδι τους ήταν το «αδερφός τον αδερφό να σκοτώνει»!....".

 

  • Blogroll

  • Blog Archive