Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Η Foxconn αντικαθιστά 60.000 εργαζόμενους με ρομπότ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016

Η Foxconn ο μεγάλος προμηθευτής της Apple και της Samsung αντικαθιστά, σύμφωνα με πληροφορίες τους μισούς από τους εργαζόμενους της με 60.000 ρομπότ.
Την είδηση δίνει τη South China Morning Post που αναφέρει ότι η Foxconn δεν είναι η μόνη εταιρεία στην Κίνα που κάνει κάτι τέτοιο. Συνολικά 35 εταιρείες του Κουνσάν (μεγάλο βιομηχανικό κέντρο της Κίνας) επένδυσαν πέρυσι 4 δισ. γουάν (δηλαδή 545 εκατομμύρια ευρώ) για...
τεχνολογίες αυτοματισμού.
«Το εργοστάσιο της Foxconn έχει μειώσει τους υπαλλήλους του από τις 110.000 στις 50.000 χάρη στην εισαγωγή τω ρομπότ. Έχει καταφέρει να μειώσει τα εργατικά κόστη» δήλωσε στην εφημερίδα ο Σου Γιουλιάν, εκπρόσωπος Τύπου της τοπικής κυβέρνησης. «Πιθανότατα θα ακολουθήσουν κι άλλες εταιρείες» πρόσθεσε.
Σημειώνεται ότι πρόσφατη έκθεση του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης σε συνεργασία με τη συμβουλευτική εταιρεία Deloitte εκτιμά ότι το 35% των θέσεων εργασίας θα κινδυνέψουν τα επόμενα 20 χρόνια με την εξέλιξη της ρομποτικής.
Σε γραπτή ανακοίνωσή του προς το BBC, ο όμιλος Foxconn επιβεβαιώνει ότι επενδύει στα ρομπότ, ισχυρίζεται όμως ότι θα διατηρήσει το εργατικό δυναμικό της που θα έχει έτσι την ευκαιρία να εστιάζει σε «στοιχεία υψηλότερης πρόσθετης αξίας στην κατασκευαστική διαδικασία, όπως η έρευνα και ανάπτυξη, ο έλεγχος διαδικασίας και ποιότητας».
Προσθέτει πάντως: «Θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε τον αυτοματισμό αλλά και τα εργατικά χέρια στις κατασκευαστικές δραστηριότητές μας και εκτιμούμε ότι θα διατηρήσουμε το σημαντικό εργατικό δυναμικό μας στην Κίνα».
  • Blogroll

  • Blog Archive