Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς και η εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων έχει απογειωθεί....

Πλέον, όποιος θέλει δωρεάν εργασία, δημόσιος ή ιδιωτικός τομέας, παίρνει ένα τηλέφωνο στην τοπική στρατιωτική μονάδα και ανάλογα με το επίπεδο των σχέσεων του με την Ταξιαρχία, τη Μεραρχία ή το ΓΕΣ εξασφαλίζει φαντάρους για κάνει δωρεάν τη δουλειά του.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα όλων αυτών των άθλιων μεθοδεύσεων είναι τα όσα συμβαίνουν στην 23η Ταξιαρχία.

Εκεί, φαντάροι από όλα τα στρατόπεδα –Πεζικού, Διαβιβάσεων, ΕΜΑ κλπ.- διατάχθηκαν από τη διοίκηση της Ταξιαρχίας να πάνε στο χωριό Απαλού, για να στήσουν σκηνές και να ετοιμάσουν το χώρο  όπου η τοπική ομάδα Α.Σ. ΝΙΚΗ ΑΠΑΛΟΥ, παράρτημα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ είχε φιλανθρωπική εκδήλωση.   Επίσης, τη Δευτέρα θα πάνε να ξεστήσουν.

Έτσι λοιπόν, οι συνάδελφοι στρατιώτες διατάχθηκαν να μεταβούν στον χώρο εργασίας τους, για να «πουλήσει ευαισθησία» ο Μαρινάκης και η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.
Φυσικά, κανείς δεν νοιάστηκε τους δούλους φαντάρους: δεν τους έδωσαν ούτε καν ένα μπουκάλι νερό. Τους είχαν και δούλευαν μες τον ήλιο, αλλά για να ξεδιψάσουν έπρεπε να αγοράσουν νερό.
Αυτή όμως είναι η σύγχρονη εποχή του καπιταλισμού.

Στα συντρίμμια του κατεστραμμένου κράτους πρόνοιας, στο κενό που δημιουργεί η αδιαφορία των Δήμων και των επίσημων φορέων του Δημοσίου, βρίσκει χώρο και διεισδύει  ο επιχειρηματίας που άλλοτε αρπάζει τη δημόσια περιουσία που ξεπουλιέται –συγγνώμη ιδιωτικοποιείται- και άλλοτε διαφημίζει το μαγαζί του, με τις δημόσιες σχέσεις του να προβάλλουν την ευαισθησία του, πάντα πάνω στις πλάτες μας.

Η παραπάνω εξέλιξη είναι συνέχεια της «εθελοντικής» και κατόπιν διαταγής συμμετοχής των στρατιωτών στον καθαρισμό των παραλιών για να μην πληρώνουν ούτε ένα ευρώ οι Δήμαρχοι και να κονομάνε οι επιχειρηματίες της  τουριστικής βιομηχανίας που τις εκμεταλλεύονται. Μια πρακτική γενικευμένης εργασιακής εκμετάλλευσης που βρίσκεται αποτυπωμένη στην «Πολιτική Προστασία» και στο διαφημιζόμενο «κοινωνικό ρόλο» του στρατού!

Από την άλλη μεριά, τόσο οι συνάδελφοι φαντάροι όσο και το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχουν εκφράσει και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στο εργατικό κίνημα και στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Όμως πιστεύουμε ότι η Παιδεία-Υγεία-Κοινωνική Πρόνοια-Ασφάλιση είναι κοινωνικά αγαθά και θα πρέπει να προσφέρονται σε όλους Δωρεάν με ευθύνη των αρχών του Δημοσίου.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ, ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΑΡΙΝΑΚΗ…. 

Δεν είναι αντικείμενο διαφήμισης των ΠΑΕ!

Εμείς καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να βγουν Μαζικά και Αποφασιστικά Παραπονούμενοι Αρνούμενοι την εκτέλεση αυτής της παράνομης διαταγής που δεν έχει καμιά σχέση με τον όρκο που έχουν δώσει.

Απαιτούμε από τον ΑΓΕΣ Αντιστράτηγο Τελλίδη και τους Υπουργούς Άμυνας Καμμένο-Βίτσα να πάρουν άμεσα θέση, να καταδικάσουν αυτή την αυθαιρεσία και να δεσμευτούν ότι θα λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν όλα αυτά.

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
  • Blogroll

  • Blog Archive