Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

Νέο αίτημα των σπουδαστών στον ΟΑΕΔ για να μην διαγραφούν

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Πέμπτη, Ιουνίου 16, 2016
Αντιδρούν στην απόφαση του υπουργείου Εργασίας να «εκκαθαρίσει» από τα μητρώα του Οργανισμού όσους σπουδάζουν στα δημόσια ΙΕΚ...
οι εμπλεκόμενοι, οι οποίοι συνεχίζουν τις παραστάσεις διαμαρτυρίας, θεωρώντας ως ύπουλο το σχέδιο για την εικονική μείωση της ανεργίας, όταν οι ίδιοι είναι μακροχρόνια άνεργοι, άνθρωποι με οικογένειες και παιδιά.

Οι σπουδαστές των ΙΕΚ ζητούν:

    Να μη διαγραφεί κανένας σπουδαστής από τον ΟΑΕΔ. Ζητούν επίσης ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους σπουδαστές καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών, πρακτική ενταγμένη οργανικά στη μάθηση με αποδοχές με βάση το κατώτερο μεροκάματο, καμία απουσία σε εργαζόμενους σπουδαστές για τις ώρες που εργάζονται και πάσο για δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Κατά το υπουργείο Εργασίας:

«Η απόφαση προβλέπει ότι δεν μπορούν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους, ακόμα και αν θεωρηθεί ότι είναι διαθέσιμοι στην αγορά εργασίας, να θεωρούν δελτίο ανεργίας τους ή να εγγραφούν στο μητρώο ανέργων και να διεκδικήσουν επιδότηση ανεργίας κατ΄εφαρμογή του νόμου 1545/85.»

Σημείωση: Οι σπουδαστές των ΙΕΚ, με την διαγραφή τους από τα μητρώα των ανέργων, εξαναγκάζονται στην επιστροφή των επιδομάτων ανεργίας που λάμβαναν ως άνεργοι για την περίοδο που ταυτόχρονα σπούδαζαν σε κάποιο ΙΕΚ.


ergasianews

  • Blogroll

  • Blog Archive