Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Κατάθεση φίλου του Π. Φύσσα: Καρέ-καρέ η δολοφονία

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τρίτη, Ιουλίου 12, 2016
Με την κατάθεση φίλου του Παύλου Φύσσα, ο οποίος περιέγραψε με λεπτομέρειες τη δολοφονία, συνεχίστηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής....
Ο μάρτυρας, που είχε δεχθεί και ο ίδιος επίθεση από Χρυσαυγίτες εκείνο το βράδυ, υποστήριξε ότι όλα έγιναν μπροστά στα μάτια αστυνομικών, οι οποίοι δεν έκαναν απολύτως τίποτα.
«Οι αστυνομικοί δεν έκαναν τίποτα»

«Μετά ήρθε το αυτοκίνητο ανάποδα στον δρόμο… Ο οδηγός βγήκε ταχύτατα και με τέσσερα βήματα βρέθηκε κοντά στον Παύλο. Αυτοί οι τέσσερις που τον χτυπούσαν άνοιξαν τον κύκλο, δεν έφυγαν. Συνέχισε τη δράση ο Ρουπακιάς. Έβλεπα πλάτη τον Παύλο. Έβλεπα τον Ρουπακιά να κάνει κινήσεις σαν να του δίνει γροθιά στο στήθος. Ο Παύλος έγειρε, έσκυψε».

Στην περιγραφή του «για εκείνα τα λίγα λεπτά» μέχρι το μαχαίρι του Ρουπακιά να καρφώσει τον μουσικό, ο μάρτυρας τόνισε πως είδε δύο αστυνομικούς κοντά στο σημείο που αυτός, ο Φύσσας και ακόμη ένας από την παρέα τους, δέχονταν επίθεση από την ομάδα των Χρυσαυγιτών.

Σε ερωτήσεις της προέδρου, μάλιστα, για τις ενέργειες των αστυνομικών εκείνη την κρίσιμη στιγμή, απάντησε: «Δεν είδα να κάνουν κάτι».

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, στο «Κοράλλι» είδε τρεις Χρυσαυγίτες, μαυροντυμένους και κοντοκουρεμένους, να κοιτάζουν επίμονα την παρέα τους. Επίσης, ο μάρτυρας είπε πως δεν έγινε μεταξύ τους καμία συζήτηση, ούτε υπήρξε ένταση.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως μετά το τέλος του αγώνα συνόδευσε έναν φίλο τους να πάρει ταξί και πως επιστρέφοντας στην καφετέρια βρήκε έξω από το μαγαζί τούς υπόλοιπους φίλους του «τρομοκρατημένους, αναστατωμένους, τρομαγμένους», γιατί «έχουν μαζευτεί Χρυσαυγίτες στην Παύλου Μελά».

Στην κατάθεσή του περιέγραψε λεπτομερώς τα γεγονότα που έγιναν, από τη στιγμή που άρχισαν οι Χρυσαυγίτες να τους κυνηγούν από το ύψος της καφετέριας, έως το σημείο που έφτασε το αυτοκίνητο του Ρουπακιά.

Όπως είπε, ο ίδιος δέχθηκε πισώπλατη επίθεση από τρία άτομα: «Με χτύπησαν με ένα κράνος στο κεφάλι. Έπεσα κάτω και χτύπησα το κεφάλι μου σε μία τζαμαρία. Ο Δημήτρης ήρθε να με βοηθήσει και κάποιος τον χτύπησε με κλωτσιά στην πλάτη. Ήμουν πεσμένος κάτω και είδα τον Παύλο να τον χτυπάνε τρεις-τέσσερις και από απέναντι περίπου 20 άτομα να κραυγάζουν. Είχαν επικεντρώσει στον Παύλο, δεν ασχολιόταν κανένας τους με εμένα και τον Δημήτρη από όταν μας έριξαν κάτω. Τότε ήρθε το αυτοκίνητο».

Σύμφωνα με την κατάθεση, κατά τη διάρκεια όλης της επίθεσης οι δύο αστυνομικοί που βρίσκονταν εκεί παρέμειναν άπραγοι, ενώ αμέσως μετά το θανατηφόρο χτύπημα του Ρουπακιά και μόλις «ο Παύλος σήκωσε τη μπλούζα και είπε «με μαχαίρωσε το …», όλοι οι Χρυσαυγίτες άρχισαν να τρέχουν προς τα πάνω. Εξαφανίστηκαν».

Ο μάρτυρας ανέφερε πως η αστυνομία ειδοποίησε το ασθενοφόρο και ότι ο ίδιος «με τον Δημήτρη πήγαμε στο νοσοκομείο όταν έβαλαν τον Παύλο στο ασθενοφόρο».

Απαντώντας σε ερώτηση της πολιτικής αγωγής, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι από όσα είδε, κρίνει πως ο Ρουπακιάς ήταν «αποφασισμένος να πάει εκεί και να κάνει την επίθεση. Περπάτησε με μεγάλα βήματα και πήγε πάνω στον Φύσσα. Δεν ακούμπησαν ο ένας τον άλλον».

Στο μεταξύ, με ειρωνικά σχόλια αντιμετωπίστηκε ο αστυνομικός, οδηγός περιπολικού που έσπευσε στο Κερατσίνι το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα, ο οποίος κατέθεσε στη δίκη, απαντώντας «δεν θυμάμαι»  σε όλες σχεδόν τις ερωτήσεις.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Πέμπτη 14 Ιουλίου.
















ert
  • Blogroll

  • Blog Archive