Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016

Μαζική μαχητική απάντηση έδωσαν το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι της Πάτρας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο όπου είχε κληθεί ο δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης,
 να εμφανιστεί ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, για να δικαστεί,  επειδή στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων και αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία των ατομικών φακέλων των εργαζομένων για επανέλεγχο των συμβάσεων τους, υπερασπιζόμενος το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Δηλαδή, ο δήμαρχος μπήκε εμπόδιο με αυτή του τη στάση σε απολύσεις εργαζομένων.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών ανέβαλε για τις 27 Απρίλη 2017 τη δίκη του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

Το πρωί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πάτρας έγινε μαζική συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχαν τα εργατικά σωματεία του Δήμου Πατρέων, όπως ο Σύλλογος Υπαλλήλων του δήμου, το σωματείο της ΔΕΥΑΠ, άλλα εργατικά σωματεία, η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ, μαζικοί φορείς, καθώς και κάτοικοι της Πάτρας, απαιτώντας να σταματήσουν τώρα οι δικαστικές διώξεις ενάντια στον δήμαρχο και τους εργαζόμενους, που αγωνίζονται για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία από το Δικαστικό Μέγαρο στο δημαρχείο με συνθήματα, αλλά και πανό όπως αυτό του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων που ανάγραφε: «Να σταματήσει τώρα η δίωξη του αγωνιστή δημάρχου». Την προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους που αγωνίζονται, μέσω της δίωξης του Δημάρχου, κατήγγειλε στους συγκεντρωμένους ο Τ. Σκιαδάς πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αχαΐας.

Βγαίνοντας από τα Δικαστήρια ο δήμαρχος Πατρέων, Κ. Πελετίδης, απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους, που είχαν αποκλείσει την οδό Γούναρη μπροστά από τα Δικαστήρια και τόνισε: «Σήμερα δεν δικάζεται ο Πελετίδης, αλλά οι εργαζόμενοι. Αυτοί είναι στο στόχαστρο των κυβερνώντων. Ως δημοτική αρχή δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, για μόνιμη δουλειά, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Γι’ αυτό, όσες δίκες και αν στήσουν, ας γνωρίζουν οι κυβερνώντες πως θα βρίσκουν κάθε φορά απέναντί τους εργαζόμενους. Αυτούς που παράγουν και χτίζουν το μέλλον του τόπου».


Πηγή: www.902.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive