Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Το Υπουργείο «δείχνει» διόδια στα Τέμπη!
Άκαρπη η συνάντηση του Δήμαρχου Τεμπών και των Γενικών Γραμματέων Μεταφορών και Υποδομών
  «Νίπτει τας χείρας του» το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με τα σχέδια της παραχωρησιούχου εταιρείας για επανατοποθέτηση σταθμού διοδίων στα Τέμπη, με τις... εξελίξεις να είναι δυσάρεστες για την τοπική κοινωνία και όχι μόνο και τη δυσαρέσκεια από πλευράς Τοπικής Αυτοδιοίκησης να είναι χαρακτηριστική!

 Το κλίμα τείνει να γίνει εκρηκτικό στην περιοχή του Δήμου Τεμπών και στον Νομό Λάρισας, αφού οι συναντήσεις που είχε για το θέμα των διοδίων στα Τέμπη σήμερα ο Δήμαρχος, Κώστας Κολλάτος, μόνο... λευκό καπνό δεν παρήγαγαν. Συγκεκριμένα, ο κ. Κολλάτος συναντήθηκε τόσο με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, κ. Δέδε, όσο και με τη Γενική Γραμματέα Μεταφορών, κα Πέρκα που δήλωσαν ξεκάθαρα και οι δύο ότι εναλλακτικές δεν υπάρχουν! Υποστήριξαν μάλιστα ότι η αναθεωρημένη σύμβαση του 2013 τους δένει τα χέρια και δεν μπορεί να γίνει τίποτε!

 Ο κ. Δέδες σύμφωνα με πληροφορίες υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει πρόβλεψη για τους κατοίκους του Δήμου Τεμπών ώστε να μην επιβαρυνθούν με το κόστος των διοδίων, από τη στιγμή που ο νέος σταθμός θα χωρίσει τον Δήμο στη μέση. Όμως αυτό σε καμία περίπτωση δεν αρκεί, ενώ παράλληλα αν γίνει κάτι τέτοιο θα δημιουργηθούν ανισότητες για τους πολίτες του ίδιου κράτους κατά τ άλλα, και ο Δήμαρχος Τεμπών από την άλλη ήταν ξεκάθαρος: «Ή δεν θα γίνουν τα διόδια ή θα γίνει και εναλλακτική οδός χωρίς διόδια».

 Και με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία εναλλακτική διαδρομή δεν μπορεί να θεωρηθεί ούτε αυτή μέσω του Αγιοκάμπου ούτε της Ραψάνης... Οι εξελίξεις δείχνουν ότι το θέμα των διοδίων θα επιφέρει ένταση για μία ακόμη φορά στον Νομό Λάρισας, ενώ είναι δεδομένο ότι τόσο η εισήγηση του Δήμου Τεμπών όσο και του Περιφερειακού Συμβουλίου θα είναι αρνητική. 

Χρυσόστομος Τρίμμης
 
  • Blogroll

  • Blog Archive