Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016

Με κινητοποιήσεις των κατοίκων από τις κοινότητες Άγκιστρο και Προμαχώνα ξεκινά σήμερα η πρώτη μέρα πιλοτικής λειτουργίας των διοδίων του Προμαχώνα.
 Αίτημά τους είναι η ελεύθερη διέλευσή τους χωρίς κανένα όριο περιοριστικών διαδρομών και γενικότερα η κατάργηση   των διοδίων όπως προβλέπει το άρθρο 5 του Συντάγματος της χώρας περί ελεύθερης μετακίνησης. Αυτό είναι το αίτημα που θέτουν και τα μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω.

 Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Πρόεδρος της Κοινότητας Προμαχώνα, κ. Σπύρος Λεωνίδας «είναι αδιανόητο να καλούμαστε να πληρώσουμε 4,80 ευρώ κάθε φορά που θέλουμε να επισκεφτούμε το φαρμακείο ή το πρατήριο υγρών καυσίμων για τις καθημερινές μας ανάγκες». Για την επίλυση του ζητήματος έγιναν ...
σχετικές παρεμβάσεις από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Π.Ε. Σερρών και της δημοτικής αρχής Σιντικής, παρόλα αυτά η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργείων Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών που θα ρυθμίζει το θέμα εκκρεμεί.
 Με το μέρος των κατοίκων Αγκίστρου και Προμαχώνα τάσσεται με δηλώσεις του και ο Δήμαρχος Σιντικής, κ. Φώτης Δομουχτσίδης: «Οι κάτοικοι διεκδικούν το αυτονόητο, που αυτό διακυβεύεται από τις ανεύθυνες και αλλοπρόσαλλες αποφάσεις και χειρισμούς» και συνεχίζει λέγοντας στην ΕΡΤ Σερρών ότι «είναι αδιανόητο να επιχειρείται περιορισμός στις ανάγκες των κατοίκων των ακριτικών κοινοτήτων μας και αυτό να θέλουν να περάσει έτσι. Επιφυλασσόμαστε να διεκδικήσουμε όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας». Η άρνηση, τέλος, της διοίκησης της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε. στο αίτημα των 171 ιδιοκτητών οχημάτων για την παροχή κάρτας απεριορίστων διαδρομών κάνει ακόμα μεγαλύτερη την αγανάκτηση των κατοίκων. Η αντιπρόταση της εταιρείας αφορά 20 διελεύσεις για τους εργαζομένους το μήνα και 10 για τους κατοίκους των περιοχών.
  • Blogroll

  • Blog Archive