Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016


 

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο έχει κάνει την εμφάνισή του στο διαδίκτυο, το οποίο δείχνει δύο αστυνομικούς που πυροβολούν εναντίον οχήματος, σκοτώνοντας ένα αυτιστικό αγόρι μόλις 6 ετών, το οποίο δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει.
Παρά το γεγονός ότι, το οπτικό υλικό δόθηκε τώρα στη δημοσιότητα, αφορά περιστατικό που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο.
Το άτυχο παιδί ήταν ο ....
6χρονος Τζέρεμι Μάρντις, που δέχθηκε πέντε σφαίρες από τους αστυνομικούς Ντέρικ Στάφορντ και Νόρις Γκρινχάουζ, στο Μάρκσβιλ.
Το παιδί βρισκόταν σε αυτοκίνητο με τον πατέρα του Κρίστοφερ Φιου, ο οποίος αρνήθηκε να κατέβει από το όχημά του σε έλεγχο.

Το βίντεο δείχνει τον πατέρα να βγαίνει τραυματισμένος από το αυτοκίνητο και τους αστυνομικούς να σαρώνουν με τις σφαίρες τους τα παράθυρα, σκοτώνοντας το 6χρονο παιδί.
Στο βίντεο φαίνεται καθαρά ότι ο πατέρας έχει σταματήσει και έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά πριν αρχίσουν να πυροβολούν οι δύο αστυνομικοί και τραυματίσουν θανάσιμα το μικρό αγόρι.

Στη δίκη που διεξάγεται αυτές τις ημέρες, ειπώθηκε ότι οι αστυνομικοί ήταν σε άμυνα, διότι ο κ. Φιου κατεύθυνε το όχημά του εναντίον των αστυνομικών
Ο δικαστής δήλωσε ότι «φαίνεται καθαρά ότι ο κ. Φιου δεν προσπάθησε να επιτεθεί με το αυτοκίνητό του στους αστυνομικούς. Δεν φάνηκε ούτε κατά υπόνοια ότι θα χρησιμοποιούσε κάποιο όπλο εναντίον τους».
Οι δύο αστυνομικοί δήλωσαν ότι δεν είχαν αντιληφθεί την παρουσία του παιδιού μέσα στο αυτοκίνητο.

  • Blogroll

  • Blog Archive