Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

ΘΑΤΣΕΡ: ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΟΙ- ΝΕΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2016
«Εσωτερικό εχθρό» χαρακτήριζε το 1984...
τους συνδικαλιστές των ανθρακωρύχων η Μάρκαρετ Θάτσερ όπως αποκαλύπτουν νέα έγγραφα και ντοκουμέντα που είδαν το φως της δημοσιότητας. Υπενθυμίζεται ότι το 1984 η Σιδηρά Κυρία είχε εξαγγείλει ιδιωτικοποιήσεις και μαζικά λουκέτα στα ορυχεία και οι ανθρακωρύχοι αντιδρώντας προχώρησαν σε παρατεταμένες απεργίες για πάνω από ένα χρόνο.


Από τα νέα ντοκουμέντα του Ιδρύματος Μάργκαρετ Θάτσερ αποκαλύπτεται ότι στις 12 Οκτώβρη του 1984, λίγες μόλις ώρες πριν την έκρηξη της βόμβας του IRA στο Γκραντ Οτέλ του Μπράιτον, όπου διέμεναν η Θάτσερ και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου της, που βρίσκονταν εκεί για το ετήσιο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος, η πρωθυπουργός είχε αποφασίσει να ακολουθήσει ακόμη πιο σκληρή στάση απέναντι στους απεργούς.



Σε έγγραφο που φέρει το γραφικό χαρακτήρα της Θάτσερ αναφέρεται χαρακτηριστικά η φράση «εσωτερικός εχθρός». Σε άλλα έγγραφα καταγράφονται σημεία από την επικείμενη ομιλία της.

Θα έκανε λόγο για «επανάσταση που λαμβάνει χώρα εντός του Ηνωμένου Βασιλείου» ενώ θα χαρακτήριζε το Εργατικό Κόμμα ως το «φυσικό σπίτι των δυνάμεων που επιλέγουν τη βία». «Το Εργατικό Κόμμα, στην παρούσα του κατάσταση, έχει γεμίσει με ακραίους εξτρεμιστές. Ο κύριος Κίνοκ (σ.σ. ηγέτης των εργατικών) έχει πέσει θύμα ομηρίας, αρχικά από τον Άρθουρ Σκάρτζιλ (σ.σ. επικεφαλής της Εθνικής Ένωσης Μεταλλωρύχων) και κατόπιν από αντιδημοκρατικές δυνάμεις μέσα στην ίδια του την παράταξη. Μπορεί να είναι, τύποις, ο ηγέτης του κόμματος, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια μαριονέτα των εργατικών συνδικάτων».




Οι σημειώσεις για την ομιλία σκισμένες και ξανά κολλημένες

Όσο για τους εχθρούς της Δημοκρατίας αυτοί είναι μάλλον οι εργάτες καθώς μεταξύ άλλων στα έγγραφα αναφέρεται: «έπρεπε να πολεμήσουμε τον εξωτερικό εχθρό στα Φώκλαντ και τώρα πρέπει να πολεμήσουμε τον εσωτερικό εχθρό, τους ηγέτες των εργατικών συνδικάτων των ανθρακωρύχων, που είναι πολύ πιο δύσκολος αντίπαλος, αλλά εξ ίσου επικίνδυνος για την ελευθερία. {...} Η χώρα μας δεν θα διαλυθεί από το χάος που θα προκαλέσει η βιομηχανία των ανθρακωρύχων, που καθοδηγούνται από μια χούφτα Μαρξιστές».


Σύμφωνα με τον Guardian, η ομιλία άλλαξε, μετά την έκρηξη της βόμβας στο ξενοδοχείο, που κόστισε τη ζωή σε πέντε άτομα. Η ομιλία έγινε την επόμενη ημέρα και σε αυτήν η Θάτσερ αναφέρθηκε κυρίως στον IRA χαρακτηρίζοντας τους μαχητές τους «κοινούς εγκληματίες».
πηγή

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ :Πως η πολιτική ανυπακοή των Βρεττανών ανάτρεψε την Θάτσερ!
  • Blogroll

  • Blog Archive