Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Χιλιάδες μαυροφορεμένοι Πολωνοί στους δρόμους κατά της ολικής απαγόρευσης της άμβλωσης

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2016
Χιλιάδες άνθρωποι ντυμένοι στα μαύρα διαδήλωσαν σήμερα μπροστά...
από το Κοινοβούλιο της Πολωνίας στη Βαρσοβία για να διαμαρτυρηθούν κατά του νομοσχεδίου που προβλέπει την απαγόρευση της άμβλωσης σε αυτήν την χώρα, η οποία κυβερνάται από τη συντηρητική καθολική Δεξιά, αλλά και της ισχύουσας νομοθεσίας που είναι ήδη από τις αυστηρότερες στην Ευρώπη, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.


Από την προηγούμενη εβδομάδα το Κοινοβούλιο ξεκίνησε να εξετάζει – κι αφού οι βουλευτές ενέκριναν το αίτημα κατά πλειοψηφία– την πρόταση νόμου που προήλθε από μια πρωτοβουλία πολιτών κι η οποία κατατέθηκε από την οργάνωση "Στοπ στην Άμβλωση". Βάσει της πρότασης απαγορεύεται η άμβλωση παρά μόνο σε μία εξαιρετική περίπτωση, όταν η ζωή της εγκύου διατρέχει άμεσο κίνδυνο.


Με σύνθημα «τέλος τα αστεία!» και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της οργάνωσης «Σώζουμε τις γυναίκες!» οι διαδηλωτές κρατούσαν μαύρες σημαίες και πλακάτ όπου μπορούσε να διαβάσει κανείς: «Σταματήστε τους φανατικούς που μας κυβερνούν», «έχουμε ανάγκη από ιατρική φροντίδα, όχι εκείνη του Βατικανού» ή «θέλουμε γιατρούς όχι αστυνομικούς».    Poles rally against proposed total ban on abortion https://t.co/mKn8rK0Yy4 pic.twitter.com/4JOciHbyLT
    — FRANCE 24 English (@France24_en) October 1, 2016


    #Poland: stop proposed abortion law or put half your citizens at risk. via @HRW https://t.co/DQevBbv77N pic.twitter.com/kR786Au9HY
    — Hillary Margolis (@hillarymargo) October 1, 2016    Black-clad Poles protest proposal to completely ban abortion https://t.co/qd14LQCH6H #BlackcladPoles #GosiaGoszczynska #Poland pic.twitter.com/3gHzBxndcU
    — We Resist (@ProtestWatch) October 1, 2016


«Είμαι πραγματικά θυμωμένη με αυτούς τους κουστουμαρισμένους που θέλουν να αποφασίζουν για την ζωή των ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται πολλές φορές σε αβάσταχτες καταστάσεις» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Άννα Μπλούμσταζ, καθηγήτρια λυκείου.
Η οργάνωση «Σώζουμε τις γυναίκες» ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει σε μια πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών υπέρ μιας ευρωπαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα εγγυάται την πρόσβαση στη νόμιμη άμβλωση, στην σεξουαλική εκπαίδευση και την αντισύλληψη.


«Σε λίγους μήνες, θα σας ζητήσω την βοήθειά σας να συγκεντρώσουμε περισσότερες από ένα εκατομμύριο υπογραφές. Θα απευθύνονται όχι πλέον σε εκείνους που μας περιφρονούν αλλά σε εκείνους που θα μας ακούνε» επισήμανε η Μπάρμπαρα Νοβάκα, μέλος της οργάνωσης.


Οι προασπιστές του δικαιώματος στην άμβλωση πρότειναν την ιδέα να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα στην Πολωνία μια «απεργία γυναικών» κατά τη διάρκεια της οποίας οι γυναίκες καλούνται να απέχουν από την εργασία τους, να ντυθούν στα μαύρα και να πάρουν μέρος στις διαδηλώσεις σε ολόκληρη την χώρα.


Η νυν εκδοχή του νομοσχεδίου που βρίσκεται υπό διαβούλευση στο Κοινοβούλιο προβλέπει την επιβολή ποινή κάθειρξης έως 5 έτη τόσο για τους γιατρούς και άλλα πρόσωπα που θα συμμετέχουν στην άμβλωση όσο και για τις ίδιες τις ασθενείς, όμως δίνει τη δυνατότητα στον δικαστή να αρνηθεί να επιβάλει κυρώσεις στις γυναίκες που υποβλήθηκαν στην επέμβαση.


Ο νόμος που βρίσκεται σε ισχύ επιτρέπει την άμβλωση σε τρεις περιπτώσεις: κίνδυνο για την ζωή ή την υγεία της μητέρας, προγεννητικό έλεγχο που υποδεικνύει μια σοβαρή μη αναστρέψιμη παθολογία στο έμβρυο και εγκυμοσύνη αποτέλεσμα βιασμού ή αιμομιξίας.lifo
  • Blogroll

  • Blog Archive