Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Επεισοδιακές καταλήψεις στη Λαμία με προσαγωγές μαθητών (Βίντεο)

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016
Οι αστυνομικοί, παρουσία εισαγγελέα...
κύκλωσαν το σχολικό συγκρότημα στο οποίο στεγάζονται το 5ο και το 6ο Λύκειο Λαμίας. Ανάμεσα στα αιτήματα των μαθητών είναι να σταματήσει και το bullying και να παραδοθούν τα βιβλία της ειδικότητας. Ζητούν καλύτερες συνθήκες - υλικοτεχνική υποδομή. Άθλια η εικόνα στις τουαλέτες του 2ου ΕΠΑΛ

Έληξε η κατάληψη σε δύο σχολικά συγκροτήματα της Φθιώτιδας, με παρέμβαση εισαγγελέα.

Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα, οι αστυνομικοί, παρουσία εισαγγελέα, κύκλωσαν το σχολικό συγκρότημα στο οποίο στεγάζονται το 5ο και το 6ο Λύκειο Λαμίας, προσήγαγαν 10 μαθητές και έναν γονιό που βρισκόταν εκεί, τους οποίους οδήγησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το 2ο ΕΠΑΛ Λαμίας, για το Νυχτερινό Γυμνάσιο και Λύκειο, όπου προσήγαγαν τέσσερις μαθητές.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ταυτοποίηση των προσαχθέντων, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι τις πρώτες πρωινές ώρες ενώ αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία να συνταχτούν δικογραφίες. Έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας συγκεντρώθηκαν γονείς των μαθητών και περίμεναν τις εξελίξεις. Σημειώνεται ότι πριν από λίγες μέρες, με παρέμβαση εισαγγελέα, έληξε η κατάληψη στο πρώτο ΕΠΑΛ της Λαμίας.

Υπό κατάληψη τελούσαν συνολικά, εκτός από το πρώτο ΕΠΑΛ Λαμίας, το 2ο, 3ο, 5ο, 6ο Γενικό Λύκειο της Λαμίας και το 2ο ΕΠΑΛ.
Τα αιτήματα των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ και του Εσπερινού


Ακολουθεί βίντεο του  με τα αιτήματα των μαθητών. Ανάμεσα τους είναι να σταματήσει το bullying που δέχονται πολλοί συμμαθητές τους.

Καλούν τους καθηγητές να δράσουν άμεσα για τον εκφοβισμό και ζητούν καλύτερες κτιριακές υποδομές με βελτίωση των υπαρχουσών. Επίσης, τονίζουν ότι προσέχουν τις εγκαταστάσεις και ότι δεν έχει γίνει καμία καταστροφή. Τέλος καταγγέλλουν πως δεν έχουν φτάσει ακόμη στο σχολείο τα βιβλία της ειδικότητας με αποτέλεσμα να μένουν πίσω στην ύλη:















 news247
  • Blogroll

  • Blog Archive