Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

''ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ'' ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ!

Posted by Β.Π. Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016
''Ο αθλητισμος τελει υπο την προστασια και την ανωτατη εποπτεια του κρατους"
 (Αρθρο 16, παργρ.9)

 Η διατυπωση του αρθρου  16, παργρ.9  του συνταγματος, κατατασσει τον αθλητισμο στα εννομα αγαθα που προστατεύονται ως κοινωνικα δικαιώματα.

 Πρόκειται για αγαθα  για τα οποια ο πολιτηςεχει αξιωση για θεσμικη και οικονομικη στηριξη, οπως η υποχρεωση του κρατους για παροχη δωρεαν παιδειας, δικαίωμα κατ' εξοχην κοινωνικο (παργρ. 2 και 4 του ιδιου αρθρου.        
                                                                                                                    Η αναπτυξη  του καπιταλισμου οδηγησε σε υπερβολες οπου τα δημοσια κοινωνικα αγαθα όπως, Υγεια, Παιδεια, Αθλητισμος, Νερο, Ηλεκτρικο ρευμα, Εθνικοι δρομοι  κτλ  γινονται αντικειμενο κερδοσκοπιας και εκμεταλλευσης. 

 Ετσι λοιπον δημιουργηθηκαν τα κινηματα " ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" (NO PAYMENT MOVEMENT)τ α οποια με την δραση τους αντιστέκονται και καταγγελουν ολες αυτές τις αντισυνταγματικες πρακτικες.                     
  Σε μια εποχη οπου η οικονομικη κατασταση είναι πολύ δυσκολη, υπαρχουν καποιοι που διοργανωνουν αγωνες δρομου, μαζικης συμμετοχης, με αντιτιμο που υπερβαινει κατά πολύ το κοστος της διοργανωσης. 
Σε αντιθεση με αυτην την πρακτικη,υπαρχουν καποιοι αλλοι, οι οποιοι αποτελουν φωτεινο παράδειγμα, που διοργανωνουν αγωνες  όχι μονον με ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχη, αλλα  προσφερουν και επι πλεον παροχες (μεταφορα, γευμα κτλ)   
   Διερωτώμεθα πως καταφερνουν οι ανθρωποι αυτοι, να προσφερουν αγωνες με ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχη και επι πλεον παροχες, ενώ οι καποιοι αλλοι να θελουν χρηματικο αντιτιμο  10-20 ευρω.  
Αυτές οι υπερβολες εχουν δυσαρεστησει αρκετους φιλους δρομείς, αθλητες και αθλουμενους, οι οποιοι λαμβανουν μερος σε λαικους αγωνες.       
     Πρεπει να αντιληφθουν οι διοργανωτες των λαικων αγωνων δρομου, ότι η μαζικη συμμετοχη σε αθλητικους αγωνες δεν μπορει να γινεται αντικειμενο εμπορικης εκμεταλλευσης και κερδοσκοπιας!                              
   Η πολιτεια εχει συνταγματικη υποχρεωση να στηριζει οικονομικα τον αθλητισμο, την μαζικη αθληση και κατ' επεκταση,τους λαικους αγωνες δρομου, που προαγουν την δια βιου αθληση, ενισχύοντας τις ομοσπονδίες και τους συλλογους μαζικου αθλητισμου. 
Οι δε πολιτες να αντιστέκονται ενεργα, στις κερδοσκοπικες πρακτικες, με διαφορους τροπους      ( π.χ. συμμετέχοντας σε δωρεαν αγωνες κτλ)                                                                                                                                                                                                                                                                                                              ΡΑΧΙΩΤΗΣ ΚΩΝ/NOΣ                                                                                                                                                                                                                                                              Προεδρος Αθλητικου Ομιλου ΑΡΙΑΔΝΗ                                                                                                                                           
  • Blogroll

  • Blog Archive