Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Πώς ρύθμισε η Τράπεζα Πειραιώς το δάνειο του "Κήρυκα", στις 2 Νοεμβρίου - Σπ. Λάππας: "Το 99% του δανείου πήγε στην τελευταία δόση"...

Τουλάχιστον πρωτότυπη είναι η ρύθμιση που έκανε η Τράπεζα Πειραιώς στον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως αποκαλύφθηκε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή. Πρόκειται για το δάνειο των 300.000 ευρώ που ελήφθη το 2005 για την εφημερίδα “Κήρυξ” Χανίων, ιδιοκτησίας τότε του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και σήμερα κατά 90% του προέδρου της Ν.Δ. Η ρύθμιση έγινε στις 2 Νοεμβρίου και αφορούσε το ποσό των 718.132 ευρώ, καθώς δεν είχε πληρωθεί ούτε ευρώ! Συγκεκριμένα:

* Από τη σύναψη του δανείου στις 25 Μαΐου 2005 μέχρι τη λήξη του συμβατικού χρόνου του δανείου στις 30 Οκτωβρίου 2007 καταβλήθηκε μόνο μία δόση κεφαλαίου.

* Από το 2007 που έληξε ο συμβατικός χρόνος του δανείου μέχρι την ημέρα καταγγελίας, στις 2-11-2016, δεν καταβλήθηκε ούτε 1 ευρώ, ούτε έναντι των δόσεων των τόκων ούτε έναντι των δόσεων του κεφαλαίου.

Παρά το ότι ο δανειολήπτης Κ. Μητσοτάκης δεν ήταν συνεργάσιμος, σύμφωνα με έγγραφο της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο εστάλη στην Εξεταστική Επιτροπή, η ρύθμιση προβλέπει αποπληρωμή σε 24 δόσεις, εκ των οποίων οι 23 είναι των 3.000 ευρώ και η τελευταία είναι 649.132 ευρώ.

«Το 99% του δανείου μεταφέρθηκε στην τελευταία δόση στη λήξη του δανείου» επισήμανε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας, τονίζοντας ότι «είναι κάτι τουλάχιστον πρωτοφανές και λίγο περίεργο», καθώς κάτι ανάλογο «δεν θα μπορούσε να έχει άλλος πολίτης».

«Η τράπεζα που δανείζει με το ποσό αυτό των 300.000 ευρώ και επί 11 χρόνια, παρόλο που δεν πληρώνονται συμφωνηθείσες δόσεις, δεν οχλεί ούτε προφορικά, ούτε με εξώδικο, ούτε κάνει καταγγελία, ούτε κλείνει τον λογαριασμό, πώς συμπεριφέρθηκε τόσο στοργικά απέναντι στον δανεισθέντα;» υπογράμμισε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας. «Οι τραπεζίτες μάς το λένε φαινόμενο ‘balloon’. Δηλαδή, θα έχουν πληρωθεί 72.000 ευρώ. Θα οφείλονται τα υπόλοιπα 600.000 ευρώ και τότε θα έρθει πάλι να διαπραγματευτεί» προειδοποίησε και απέδειξε ότι η νέα ρύθμιση είναι πιο ευνοϊκή για τον κακοπληρωτή από την πρώτη, καθώς η μηναία δόση από 12.500 ευρώ έπεσε στα 3.000 ευρώ!

Ο δε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Συμεών Μπαλλής τόνισε ότι «αυτοδιαψεύδεται ή συλλαμβάνεται ψευδόμενος ο Κ. Μητσοτάκης», καθώς ο πατέρας του είχε δηλώσει γραπτώς ότι δεν έχει κανένα δάνειο να αποπληρώσει, διότι το έχει αναλάβει η εταιρεία ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ Α.Ε.












.alfavita
  • Blogroll

  • Blog Archive