Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Για απάτη σε βάρος του Δημοσίου διώκονται οι εταιρείες ΑΚΤΩΡ και ΜΟΧΛΟΣ

Posted by ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΡΑΤΣΙΩΤΗ Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2016
Το κακούργημα της απάτης σε βάρος του Δημοσίου αντιμετωπίζουν οι υπεύθυνοι των κατασκευαστικών εταιρειών ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ και ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε., κατόπιν διώξεως που άσκησε σε βάρος τους η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας για...
τις συμβάσεις δύο έργων που σχετίζονται με την προβλήτα του ΟΛΘ και την ανακαίνιση της γραμμής Ομόνοια-Μοναστηράκι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την κατηγορία, υπήρξαν προσυνεννοημένες προσφορές των δύο εταιρειών κατά τη δημοπράτηση των έργων για την επέκταση κρηπιδώματος σταθμού εμπορευματοκιβωτίων προβλήτας του ΟΛΘ και την ανακαίνιση υποδομής γραμμής και ενίσχυση της σήραγγας Ομόνοιας-Μοναστηράκι.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη, ενώ είχε προηγηθεί σχετική αναφορά της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των στοιχείων που αξιολογήθηκαν από την εισαγγελέα ήταν οι επιστολές που αντάλλαξαν οι υπεύθυνοι των δύο κατασκευαστικών εταιρειών, από το 2008 έως το 2012, από τις οποίες φαίνεται να προκύπτει προσυνεννόηση μεταξύ τους.

Σκοπός της προσυνεννόησης φέρεται να ήταν να αποσυρθεί η εταιρεία ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε., η οποία είχε αρχικά αναλάβει τα δύο έργα, μετά την υποβολή της πιο συμφέρουσας προσφοράς, προκειμένου να τα αναλάβει τελικά η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ (συμφερόντων Γ. Μπόμπολα), που ακολουθούσε στον πίνακα μειοδοσίας.

Ο μειοδοτικός διαγωνισμός του ΟΛΘ είχε προκηρυχτεί τον Φεβρουάριο του 2011 με τη δαπάνη του έργου να ανέρχεται περίπου στα 74 εκατ. ευρώ. Η σύμβαση για την ανακαίνιση της γραμμής Ομόνοια-Μοναστηράκι υπεγράφη το 2008 με τελικό ανάδοχο την εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, αν και ήταν τρίτη στον σχετικό πίνακα μειοδοσίας.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, από την έρευνα δεν φαίνεται να προκύπτουν στοιχεία πως είχαν γνώση για την προσυνεννόηση όλα τα μέλη των Δ.Σ. των δύο κατασκευαστικών εταιρειών.







Πηγή: http://www.efsyn.gr/arthro/gia-apati-se-varos-toy-dimosioy-diokontai-oi-etaireies-aktor-kai-mohlos

  • Blogroll

  • Blog Archive