Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Σε… 400 χρόνια θα ξεπληρωθούν τα θαλασσοδάνεια του ΠΑΣΟΚ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Νοεμβρίου 04, 2016
Ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης, κατέθεσε σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τη νομιμότητα των δανείων κομμάτων και ΜΜΕ από τράπεζες. Το πράσινο στέλεχος επιβεβαίωσε ότι το κόμμα έκανε «σπατάλες» αλλά είπε ότι...
«τουλάχιστον έκανε την αυτοκριτική του».  Από την άλλη πλευρά ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας κάνοντας τον υπολογισμό για το πότε θα αποπληρωθούν τα 190 εκατ. ευρώ που χρωστάει στις τράπεζες το ΠΑΣΟΚ, ειπε ότι αυτό θα γίνει σε 400 χρόνια.
«Όλα τα δάνεια που πήρε το ΠΑΣΟΚ, έδωσε ως εγγύηση την κρατική χρηματοδότηση. Ήταν η πιο ισχυρή εγγύηση όπως και όλοι οι τραπεζίτες διαβεβαίωσαν», κατέθεσε ο Νίκος Σαλαγιάννης.
«Και υπερβολές και σπατάλες έγιναν στο κόμμα. Κάναμε όμως και την αυτοκριτική μας και έχουμε περιορίσει τις δαπάνες κατά 96%» ανέφερε στη συνέχεια.
Ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, που έχει αναλάβει τη θέση αυτή από τον Απρίλιο του 2012, υποστήριξε ότι όλα τα κόμματα ήταν οι καλύτεροι πελάτες των τραπεζών προ κρίσης, ενώ έκανε λόγο για θηλιά στο λαιμό που έβαλαν οι τράπεζες στο κόμμα του, με υπερβολικούς τόκους, που φθάνουν στα 15 εκατ. ετησίως.
Όπως είπε ο  Σαλαγιάννης, «το ΠΑΣΟΚ έσπασε το ταμπού των οικονομικών του και πήρε δύσκολες αποφάσεις, έκανε έμπρακτα την αυτοκριτική του και περιόρισε με δραματικό τρόπο στο 96% τις δαπάνες του».
«Το συνολικό ύψος των δανειακών οφειλών του ΠΑΣΟΚ είναι, περίπου, 190 εκατ. ευρώ. Είναι δύσκολη έως αδύνατη η αποπληρωμή ενός τέτοιου χρέους. Με τα σημερινά δεδομένα και με το 60% της εκχώρησης της κρατικής χρηματοδότησης, θα εξοφληθεί σε 400 χρόνια», επεσήμανε από την πλευρά του ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπυρίδωνας Λάππας.
«Το ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζει τις οφειλές του και βρίσκεται σε διαρκή συζήτηση και συνεννόηση με τις τράπεζες για την αποπληρωμή τους» απάντησε ο  Σαλαγιάννης και πρόσθεσε: «Η πιο ιερή στιγμή της θεωρίας είναι η πράξη, όπως λέει και ο Καζαντζάκης και από την εμπειρία μου θα πρόσθετα και η πιο οδυνηρή, αλλά είναι ο μόνος δρόμος που διαθέτουμε».
«Η τελευταία φορά που κατέβαλε δόση για τις οφειλές του το ΠΑΣΟΚ, ήταν το 2011. Από τότε δεν έχει καταβάλει τίποτα. Βλέπετε οδό διαφυγής και ρύθμισης αυτού του δανείου; Βλέπετε φως στο τούνελ;», επέμεινε ο κ. Λάππας.
«Είναι ένα ερώτημα που κανείς με ειλικρίνεια δεν μπορεί να το απαντήσει και αφορά τα δάνεια όλων των κομμάτων. Ούτε για το δικό σας δάνειο μπορεί να απαντηθεί. Ποιο σχεδιασμό μπορεί κάποιος να κάνει όταν είμαστε στο μάτι του κυκλώνα», ανέφερε ο  Σαλαγιάννης

tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive