Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016


Μάχη της Μοσούλης

Όταν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους άνοιξαν πυρ με όλμους εναντίον μιας ομάδας αποτελούμενης από Κούρδισσες του Ιράν, που πολεμούν στο πλευρό των Πεσμεργκά στο Ιράκ, οι γενναίες αυτές γυναίκες τους απάντησαν πρώτα με ένα τραγούδι, πριν βάλουν το χέρι στη...
σκανδάλη και ανταπαντήσουν στα πυρά.
«Θέλαμε να τους εκνευρίσουμε. Να πούμε στο Ισλαμικό Κράτος ότι δεν φοβόμαστε», είπε στη Daily Mail η Μανί Νασραλαπούρ, 21 ετών, μια από τις περίπου 200 Κούρδισσες που άφησαν τη ζωή τους στο Ιράν για να πολεμήσουν εναντίον των σκληροπυρηνικών σουνιτών, συμμετέχοντας στην μεγάλη επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης.
Υπενθυμίζεται ότι το Ισλαμικό Κράτος απαγορεύει το τραγούδι και τη μουσική. Έχει επίσης επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στις γυναίκες, ενώ εκατοντάδες από αυτές στο βόρειο Ιράκ υποβιβάστηκαν σε «σεξουαλικές σκλάβες» όταν οι τζιχαντιστές κήρυξαν την ίδρυση του χαλιφάτου τους στις περιοχές του Ιράκ και της Συρίας που είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους, το 2014.
Οι συγκεκριμένες Κούρδισσες, που στοχοθετήθηκαν από δυνάμεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης, είναι μέλη μιας μεγάλης μονάδας, αποτελούμενης από περίπου 600 μαχητές, που συνδέεται με το Κόμμα Ελευθερίας του Κουρδιστάν (PAK).
Η ομάδα αυτή έχει ενωθεί με τις άλλες κουρδικές δυνάμεις που μετέχουν στην επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης, όμως έχει και έναν πολύ πιο φιλόδοξο στόχο: τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν που θα εκτείνεται σε περιοχές του Ιράκ, του Ιράν, της Τουρκίας και της Συρίας.

tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive