Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΚΕΤΘ ΑΥΛΩΝΑΣ: Νίκη της Αντιφασιστικής Πάλης των Φαντάρων και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016
Ο συλλογικός αγώνας κερδίζει το φασισμό ακόμα και μέσα στον στρατό. Άλλη μια κατάκτηση των αγωνιζόμενων νέων και του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων «Σπάρτακος». Φασίστες στις τρύπες σας…
Η νίκη αυτή των νεοσύλλεκτων φαντάρων στο ΚΕΤΘ Αυλώνας έχει ιδιαίτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς  ότι τους τελευταίου μήνες οι ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής εκμεταλλευόμενοι τον πόλεμο κατά των μεταναστών που διεξάγουν κυβέρνηση-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ και τις δραματικές συνέπειες εγκλεισμού προσφύγων-μεταναστών στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης έχουν σηκώσει κεφάλι...
 
Ένας ολόκληρος ακροδεξιός συρφετός που επικοινωνεί με το επίσημο αστικό σύστημα εξουσίας προπαγανδίζει την ισλαμοφοβία, συνδέει τους πρόσφυγες με τον μουσουλμανικό φονταμενταλισμό και την τρομοκρατία, ώστε να δικαιολογηθούν αφενός τα δόγματα άμυνας-ασφάλειας που αντιμετωπίζουν τον κόσμο της εργασίας ως ασύμμετρη απειλή-εσωτερικό εχθρό, να απαιτήσει "εθνική ενότητα", δηλαδή την υποταγή μας στην εφαρμοζόμενη αστική πολιτική και στο κράτους διαρκούς έκτακτης ανάγκης του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.

Η νίκη αυτή όμως είναι ακόμη πιο σημαντική καθώς δόθηκε από αόρκιστους νεοσύλλεκτους φαντάρους. Να με τι αναμετρήθηκαν σύμφωνα με την αρχική καταγγελία:

Καψόνια και Φασιστική Προπαγάνδα στο ΚΕΤΘ Αυλώνα: από στέλεχος της 1ης Ίλης στην 1η Επιλαρχία


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ

Ότι υπάρχει πρόβλημα με τους φασίστες στον στρατό είναι γνωστό σε όλους.

Ότι οι φασίστες αποκαλύπτουν σε κάθε ευκαιρία, με τις πράξεις και τα λόγια τους, τη βάναυση, αποκρουστική και απάνθρωπη ιδεολογία τους, που είναι πρώτα απ΄ όλα εχθρική στους φαντάρους, είναι επίσης γνωστό.

Και στο ΚΕΤΘ Αυλώνα οι νεοσύλλεκτοι στρατιώτες τα γνώρισαν από πρώτο χέρι όλα αυτά.

Ανθυπασπιστής στην 1η Ίλη της 1ης Επιλαρχίας έκανε την Τετάρτη 9/11 καψόνια σε νεοσύλλεκτους συναδέλφους.

Όπως καταγγέλλουν σε επιστολή τους στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ "μας είχαν για εκπαίδευση το μεσημέρι και επιθεώρηση το βράδυ στις 22.00 μ.μ., με αποτέλεσμα κανένας συνάδελφος να μην ξεκουραστεί από το πρωί. 

Πολλοί περίμεναν το βράδυ μετά την επιθεώρηση να πάνε τουαλέτα. 
Με το τέλος της βραδινής επιθεώρησης ο εν λόγο ανθυπασπιστής έβγαλε τους συναδέλφους που δεν είχαν στρώσει καλά τα κρεβάτια τους ή δεν είχαν καθαρίσει καλά και τους έκανε κήρυγμα, λέγοντας συγκεκριμένα ότι "εμείς δεν είμαστε μουσουλμάνοι να σφάζουμε κόσμο". 
Σε ποιον απευθύνεται αυτή ή φασιστική προπαγάνδα; 
Στους συναδέλφους μουσουλμάνους που υπηρετούν στο κέντρο. 
Το εν λόγω στέλεχος έχει κάνει τις θέσεις του φανερές σε εμάς από την πρώτη στιγμή. Ειρωνικά σχόλια για συναδέλφους που είναι από άλλη χώρα είναι χαρακτηριστικά".
 
ΟΙ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΣΤΟ ΚΕΤΘ ΝΙΚΗΣΑΝ
 
Έχει ιδιαίτερη όμως σημασία να δούμε τι ακολούθησε τη δημοσίευση της επιστολής-καταγγελίας των συναδέλφων, καθώς σε ελάχιστα λεπτά ήταν ενήμερο το ΓΕΣ και η διοίκηση του ΚΕΤΘ Αυλώνας. 
   
Και δεν είναι υπερβολή να μιλήσουμε για πραγματικό ντόμινο εξελίξεων καθώς ο ακροδεξιός υπαξιωματικός σε καμιά περίπτωση δε μπορούσε να φανταστεί με τι πήγε να αναμετρηθεί!
 
Ο διοικητής της 1ης Επιλαρχίας βγάζει τους στρατιώτες στην αναφορά και ρωτά τι έγινε σε σχέση με αυτά που αναφέρει η επιστολή των συναδέλφων.
Υπολογίζει ότι οι συνάδελφοι είναι ψαρωμένοι, ότι κανείς ή ελάχιστοι θα βγουν να εκφράσουν τα Παράπονα τους.
 
Κάνει όμως τραγικό λάθος...
 
Μαζικά νεοσύλλεκτοι στρατιώτες υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους, στέκονται έμπρακτα στο πλευρό των συναδέλφων τους που δέχτηκαν την χυδαία επίθεση  και επιβεβαιώνουν μπροστά στον διοικητή τους όλα τα συμβάντα που αναφέρονται, επιμένουν ότι όλα αυτά δεν έγιναν για πλάκα αλλά με πολύ σοβαρά κίνητρα. 
 
Άμεση αντίδραση του διοικητή, που κατανοεί αφενός το μέγεθος της οργής των στρατιωτών αλλά και της γενικευμένης καταδίκης της ακροδεξιάς πρόκλησης, είναι η δέσμευση ότι δεν θα επαναληφθούν τέτοια γεγονότα, ότι στον στρατό δεν υπάρχουν διακρίσεις και ότι όποιος κάνει τέτοιου τύπου εθνικιστική προπαγάνδα θα υποστεί τις συνέπειες. 
 
Πρόκειται για Νίκη συνάδελφοι και φίλοι γονείς.
Για πολύ σημαντική νίκη, που στέλνει μήνυμα αγώνα και έξω από τον Στρατό.
Οι συνάδελφοι που δεν έχουν κλείσει ούτε εβδομάδα στο ΚΕΤΘ δεν ψάρωσαν, δεν πίστεψαν τις φήμες ότι στον στρατό αν μιλήσεις δεν θα περάσεις καλά κλπ. 
Βγήκαν και τα έβαλαν ανοιχτά με τον φασισμό και με την Ιεραρχία που παρανόμησε. 
Μέσα στον στρατό. 
Τις πρώτες μέρες τις θητείας τους. 
Υπερασπιζόμενοι τους μουσουλμάνους συναδέλφους τους.
 
Να γιατί λέμε συνάδελφοι ότι πρέπει να πετάξουμε στα σκουπίδια το βύσμα και την υποταγή.
Γιατί συνάδελφοι, τα πράγματα πρέπει και μπορούν να αλλάξουν μόνο αν συλλογικά αγωνιστούμε, αν μαχητικά Υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, αν ενισχύσουμε την καθημερινή συνδικαλιστική δράση και αντιπολεμική πάλη του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. 
 
Να γιατί έχουν μένος οι φασίστες του "ΣΤΟΧΟΥ" και οι ΝΑΖΙ φονιάδες τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
 
Γιατί ο φασίστας μέσα στον στρατό είναι αυτός που κάνει καψόνια στους φαντάρους, που προσβάλει ότι δεν είναι σαν τα μούτρα του, αλλά και αυτός που τρώει πόρτα από τους φαντάρους, αυτός που αν τον πάρουμε χαμπάρι να προπαγανδίζει τις εμετικές αντιλήψεις του και να επιχειρεί να επιβάλλει την απανθρωπιά του "το πληρώνει ακριβά"… 
 
Ξιδάκι λοιπόν και άσπρο πάτο…
Πάμε λοιπόν συνάδελφοι φαντάροι...
Καλή, Αξιοπρεπής και Αγωνιστική Θητεία.
Με Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

Καλούμε τους γονείς να διαμαρτυρηθούν μαζικά και αποφασιστικά την Κυριακή που έχει επισκεπτήριο καταδικάζοντας την καταπίεση και το φασισμό.
 
    ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
  • Blogroll

  • Blog Archive