Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Πρόσφατα σε υπηρεσία θαλαμοφύλακα τα στελέχη ή το στέλεχος....που είναι υπεύθυνο για την κατάσταση οπλισμού δεν έδωσε σημασία με αποτέλεσμα οι στρατιώτες «να φάνε» καμπάνα για το λόγο ότι δεν υπήρχε αναρτημένη στον πίνακα. Τα ίδια τα στελέχη αδιαφόρησαν αρχικά, αλλά έπειτα άρχισαν να βρίζουν τους φαντάρους, για τα δικά τους τα λάθη. 
 
Το φαινόμενο αυτό φαίνεται και σε άλλες υπηρεσίες, όπου γενικά αδιαφορούν πλήρως για την ψυχολογία και ξεκινούν με το "έτσι θέλω" να μοιράζουν Φυλακές ή Κρατήσεις.

Μέχρι πότε θα κρατήσει αυτό το παραμύθι;

Γνωρίζουμε ότι είναι μια δημόσια υπηρεσία ο στρατός, αλλά όχι να ρίχνουν τα λάθη τους αλλού, ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους.

Απελπισία κυριαρχεί γενικά στο στρατόπεδο γιατί δεν γνωρίζεις τι κι πως θα είναι η επόμενη σου, ανοργάνωτοι μέχρι αηδίας και τελευταίας στιγμής υπηρεσίες που χρειάζονται λίγη ξεκούραση πριν εκτελεστούν, καθώς επίσης παρατηρείται ότι όσοι έχουν καθήκοντα βαφέα ή κηπουροί είναι καθημερινά έξω με διαταγή Ταξίαρχου, ενώ άλλοι "παλιοί" τους πηγαίνει 1-1. Αντιθέτως η νέα ΕΣΣΟ
 
Σεπτεμβρίου, το καλύτερο που έχει πάει είναι 4-1. 
Έχουν προκύψει νέες υπηρεσίες, ανούσιες, μόνο και μόνο για να καλύψουν όλους τους φαντάρους και να περιοριστούν οι εξοδούχοι.
 
Απαράδεκτα πράγματα, απαράδεκτο και σαν κέντρο και σαν μονάδα. 
Άνθρωποι είμαστε και εμείς, όχι αντικείμενα κακομεταχείρισης.
Πριν από 3 μέρες είχαμε δεχτεί άλλη καταγγελία:
 
Τρελό χώσιμο των φαντάρων στο ΚΕΤΘ Αυλώνα και μεγάλες αδικίες με τις υπηρεσίες, ενώ παντού κυριαρχεί η βρώμα
Σε απελπιστική κατάσταση είναι οι συνάδελφοι φαντάροι στο ΚΕΤΘ Αυλώνα. Κανείς δεν ενδιαφέρεται και δεν παρεμβαίνει ενώ το ΓΕΣ είναι ενήμερο από τις επαναλαμβανόμενες καταγγελίες.
 
Σύμφωνα με την τελευταία καταγγελία που έστειλε συνάδελφος στρατευμένος αποκαλύπτει ότι έχει να βγει έξοδο εδώ και 8 μέρες. Οι υπηρεσίες είναι πάρα πολλές και δεν προλαβαίνουμε να ξεκουραστούμε. Από το ένα φυλάκιο μας στέλνουν στο άλλο. 
 
Τα φαγητά είναι άθλια και λίγα για τόσους πολλούς φαντάρους. Το εστιατόριο και η κουζίνα είναι βρώμικες μέχρι αηδίας και αναγκαζόμαστε να τρώμε στο ΚΨΜ το οποίο από τρόφιμα έχει μόνο πατατάκια, ενώ λειτουργεί μέχρι τις 21.00 μ.μ., όπου δίνει μόνο νερό!
Συνάδελφος ανέφερε στον Αρχιλοχία τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και ζήτησε να βγει εξοδούχος καθώς πρέπει αν πάει στο σπίτι του να φάει ένα αξιοπρεπές πιάτο φαγητού και να κάνει ένα μπάνιο, για να αντιμετωπίσει την ειρωνεία του τελευταίου, που του απάντησε να περιμένει την έξοδο του!
 
Ένα άλλο γεγονός είναι ότι όταν τελείωσε την εκπαίδευση του βλέπει στον πίνακα ανακοινώσεων ότι είναι εξοδούχος και ετοιμάστηκε να βγει, αλλά ακούει στην αναφορά ότι τελικά είναι υπηρεσία. Ακολούθως τον πήραν χωρίς τον απαραίτητο και κατάλληλο εξοπλισμό για το φυλάκιο.
 
Εκεί ο συνάδελφος ανέφερε ξανά πως τελείωσε την υπηρεσία του πριν από μισή ώρα και ότι είναι με 2.30 ώρες ύπνο. Για να του απαντήσουν ότι δεν τους νοιάζει!
 
Επίσης, υπάρχουν άρρωστα σκυλιά τα οποία δεν τα εμβολιάζουν, ούτε τα ταΐζουν. Αυτά έρχονται πίσω από τους στρατιώτες για να τους πετάξουμε κανένα κρουασάν. 
 
Οι κατώτεροι αξιωματικοί φέρονται καλά στους συναδέλφους φαντάρους, αλλά ενώ η Ιεραρχία είναι ενήμερη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κανένας δεν κάνει κάτι για να τα αντιμετωπίσει.
 
Εμείς καλούμε τους φαντάρους να βγουν μαζικά Παραπονούμενοι σε όλα τα κλιμάκια της Ιεραρχίας απαιτώντας να λάβουν τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται για να απαντήσουν στα ακραία προβλήματα.
 
Τον σεβασμό των δικαιωμάτων των φαντάρων όμως θα επιβάλλουν μόνο οι ίδιοι με τους αγώνες τους, υπερασπιζόμενοι μαζικά και αγωνιστικά τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
 
Με ελεύθερο συνδικαλισμό και κίνημα μαζικό μέσα και έξω από τον Στρατό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
  • Blogroll

  • Blog Archive