Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Ισόβια στον νεοναζί δολοφόνο της Τζο Κοξ

Posted by Β.Π. Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016

Ένοχο έκρινε τον Τόμας Μέιρ, τον άνδρα που σκότωσε εν ψυχρώ την βουλευτή του εργατικού κόμματος της Βρετανίας Τζο Κοξ επιβάλλοντάς του ποινή ισόβιας κάθειρξης.
Ο 53 ετών Τόμας Μέιρ πυροβόλησε και μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την...
βουλευτή Τζο Κοξ στις 16 του περασμένου Ιουνίου μία μόλις εβδομάδα πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα για το Brexit στη Μεγάλη Βρετανία.
Σημειώνεται πως ο Τόμας Μέιρ επέλεξε να μην κάνει καμία απολύτως τοποθέτηση καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης ενώ επίσης επέλεξε να μην έχει υπεράσπιση.
Ο δικαστής που καταδίκασε τον Μέιρ σε ισόβια κατά την αναγγελία της ποινής τόνισε πως ενώ ο «Μέιρ ισχυρίστηκε πως είναι πατριώτης, η Τζο Κοξ ήταν η ενσάρκωση του πατριωτισμού».

Ο Τόμας Μέιρ πυροβόλησε και μαχαίρωσε τη βουλευτή
Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται πως «η δολοφονία της βουλευτή ήταν πράξη η οποία είχε προμελετηθεί και σχεδιαστεί αρκετές εβδομάδες πριν το έγκλημα» και πως «ο κατηγορούμενος είναι σαφές και ξεκάθαρο πως διέπραξε ένα έγκλημα μίσους απέναντι σε μία μητέρα δύο παιδιών»
Σημειώνεται πως ο Τόμας Μέιρ δεν έχει δικαίωμα να εφεσιβάλλει την συγκεκριμένη απόφαση και θα οδηγηθεί άμεσα σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.
Αμέσως μετά τη δολοφονία της Τζο Κοξ, ο Τόμας Μέιρ - που ενώ τη μαχαίρωνε φώναζε «πρώτα η Βρετανία» (είναι το όνομα του ακροδεξιού κόμματος της χώρας) - συνδέθηκε με νεοναζιστικές ομάδες ενώ έχει και «μακρά ιστορία» ανάμιξης στον «λευκό εθνικισμό».
Στο σπίτι του βρέθηκε ένα ναζιστικό «μουσείο».


Ο σύζυγος της Τζο Κοξ, Μπρένταν Κοξ, δήλωσε στα βρετανικά μέσα λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της ποινής πως δεν αισθάνεται παρά οίκτο για τον δολοφόνο της συζύγου του.
  • Blogroll

  • Blog Archive