Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Κάτω τα χέρια από τους μουσικούς του δρόμου!

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016
Η επιβίωση των μουσικών και των καλλιτεχνών της Θεσσαλονίκης, τα τελευταία χρόνια της κρίσης, είναι στο κόκκινο. Όλο και περισσότερο βγαίνουν στο δρόμο με ένα καπέλο, ένα κουτί ή μια άδεια θήκη κιθάρας μπροστά τους…
Η παρουσία τους δίνει συγχρόνως έναν ευρωπαϊκό αέρα στην πόλη. Μην ξεχνάμε ότι στοι εξωτερικό οι μουσικοί παίζουν παντού, από το Μετρό μέχρι τα πάρκα και τα πεζοδρόμια. Μέχρι πριν λίγο καιρό η αστυνομία τους πλησίαζε με επιπλήξεις χωρίς να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες. Φαίνεται όμως πως τα πράγματα άλλαξαν…

Πάει ένας μήνας που μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook ο Δημήτρης Ζερβουδάκης κατήγγειλε τις προσαγωγές μουσικών που παίζουν στον δρόμο.

Την ίδια ώρα ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος για το εν λόγω ζήτημα έλεγε σε ανακοίνωσή του:  «…προτείνουμε λοιπόν ένα πρωινό μιας ηλιόλουστης Κυριακής, (θα δούμε πότε ακριβώς) να «καταλάβουμε» ειρηνικά ένα μεγάλο μέτωπο της παραλίας μας (Θεσσαλονίκη), με σκοπό την άσκηση του δικαιώματος στην ελεύθερη διακίνηση της μουσικής και γενικότερα της τέχνης και των ιδεών».

Το πρωινό αυτό ορίστηκε πια, είναι στις 11 Δεκεμβρίου.

Ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος ορίζει ως μέρα μουσικής συνάντησης την 11η Δεκεμβρίου 2016 και καλεί ΟΛΟΥΣ όσους θέλουν να παίξουν ελεύθερα μουσική στον κόσμο, να προσέλθουν στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Από τον Λευκό Πύργο μέχρι το Μακεδονία Παλλάς, ας γίνει μια συμβολική ”κατάληψη” και ας πλημμυρίσει η παραλία με κάθε λογής μουσική.

” … Ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος θα εξακολουθήσει στο μεταξύ να υποστηρίζει και να ενθαρρύνει την δραστηριότητα των “μουσικών του δρόμου” και αποφασίσαμε, αντί άλλης διαμαρτυρίας, να καλέσουμε μια Κυριακή εν ευθέτω χρόνω τις διάφορες ομάδες μουσικών και άλλων καλλιτεχνών της πόλης, να παραταχθούνε στην παραλία και να παίζουν για τους περαστικούς μουσική, τραγούδια, θεατρικά κ.ά. Για μια Ελεύθερη Τέχνη, Ζωντανή Παραλία, Ανοικτή Πόλη, Αλληλέγγυα Κοινωνία. Οι αρχές θα είναι βέβαια ευπρόσδεκτες και ελπίζουμε να παραβρεθούν και να απολαύσουν τα καλλιτεχνικά δρώμενα. ”










parallaximag
  • Blogroll

  • Blog Archive