Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Το αυτονόητο έπραξε ο υπουργός Σταθάκης. Παρενέβη στη διοίκηση της  ΔΕΗ και διέταξε την επανασύνδεση του ρεύματος πολύτεκνης οικογένειας στα Χανιά Κρήτης.
Η μεμονωμένη αυτη περίπτωση είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα..
Αυτό που επιτάσει η κοινή λογική, δεν ισχύει για την κυβέρνηση των ψευτοαριστερών του ΣΥΡΙΖΑ. 
Εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας ζουν με κομένο ρεύμα λόγω της φτωχοποίησης που τους προκάλεσαν οι κυβερνήσεις Συριζα και οι προκάτοχοι.
Μεταξύ αυτών και πολλοί καρκινοπαθείς, άνθρωποι με μηχανική υποστήριξη ή ινσουλινοεξαρτώμενοι.
Αυτό που  έκανε σήμερα ο υπουργός Σταθάκης- την επανασύνδεση ρεύματος , έστω και μέσω τηλεφώνου-  προσπαθεί να ποινικοποιήσει η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΔΕΗ για τις επανασυνδέσεις ρεύματος σε φτωχά νοικοκυριά, όταν γίνεται από αλληλέγγυους , όπως το Κίνημα Δεν Πληρώνω.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω καθημερινά επανασυνδέει το ρεύμα σε δεκάδες νοικοκυριά φτωχών οικογενειών.
Πρέπει άμεσα να εφαρμοστεί το σύνθημα που προεκλογικά φώναζαν και τα σημερινά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: Κανένα φτωχό σπίτι χωρίς ρεύμα! 
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω θα συνεχίσει τον αγώνα του πέρα από τις όποιες  "επανασυνδέσεις"  κάνουν οι υπουργοί της κυβέρνησης με τα χαρακτηριστικά ρουσφετιού.
Τέτοιες μεμονωμένες πρακτικές απλά διαιωνίζουν το καθεστώς του "μέσου" και της ανάθεσης  και δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να αναδεικνύουν ακόμα πιο εύγλωτα το σκληρό, απάνθρωπο πρόσωπο της κυβέρνησης.
Η φτωχή πολύτεκνη  οικογένεια απο τα Χανιά μήπως θα εξεύρει τους πόρους να μπορεί να πληρώσει τη ΔΕΗ ή μήπως όταν τα φώτα της δημοσιότητας σβύσουν θα σβύσει και ταυτόχρονα το φως στο νοικοκυριό τους;


Το σχετικό δημοσίευμα απο την efsyn:...
 
Σε αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης πολύτεκνης οικογένειας στα Χανιά Κρήτης προχώρησε η ΔΕΗ κατόπιν παρέμβασης του νέου υπουργού ΠΕΝ Γ. Σταθάκη.
Σε αποκατάσταση του ρεύματος της πολύτεκνης οικογένειας στα Χανιά, προχώρησε η ΔΕΗ κατόπιν παρέμβασης του νέου υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το γραφείο του υπουργού κινητοποιήθηκε άμεσα μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού, έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες της ΔΕΗ, η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ, η οικογένεια είχε ρυθμίσει οφειλή ύψους 2.539 ευρώ, όμως δεν τήρησε τον διακανονισμό, ο οποίος απενεργοποιήθηκε στις 27.8.2016, με αποτέλεσμα να εκδοθεί εντολή αποκοπής στις 22.10.2016, η οποία εκτελέστηκε από τον ΔΕΔΔΗΕ στις 9.11.2016.
Ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός ζήτησε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο σπίτι της πολύτεκνης οικογένειας. Η προυπόθεση ήταν η ένταξη της οικογένειας στο Μητρώο Ευάλωτων Πολιτών της ΔΕΗ, το οποίο σημαίνει την προσωρινή επανασύνδεση του ρεύματος και την υπαγωγή της στις ευνοϊκότερες ρυθμίσεις που προβλέπονται για την κατηγορία αυτή.
Η παρέμβαση του νέου υπουργού είχε να κάνει με την αναδιαμόρφωση του διακανονισμού, ώστε να μπορεί να εξυπηρετηθεί βάσει της οικονομικής δυνατότητας της οικογένειας.


  • Blogroll

  • Blog Archive