Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Τελικά, είναι να απορείς με τα όσα συμβαίνουν στον Ελληνικό Στρατό....
Καθώς ακόμη και στο πιο απλό ζήτημα, για το οποίο υπάρχουν υπουργικές αποφάσεις και σχετικές διαταγές, το ίδιο το ΓΕΣ και η αρμόδια υπηρεσία του, η Διεύθυνση Οπλιτών Θητείας (ΔΟΘ) θα παραβιάσουν τα δικαιώματα των φαντάρων, δημιουργώντας πρόβλημα από το πουθενά.
 
 
Διαβάζουμε λοιπόν στο army.gr, στο σαιτ του ΓΕΣ δηλαδή:
Οπλίτες που κατατάσσονται μετά από αναβολή υγείας
Όσοι ολοκλήρωσαν την Αρχική τους εκπαίδευση κατά τα 2/3 αυτής (δηλ. έχοντες προϋπηρεσία άνω των 23 ημερών), τοποθετούνται σε Μονάδες σύμφωνα με τη γενική πορεία και ανάλογα με την κατάσταση της θητείας τους. Στους ανωτέρω την πρώτη εβδομάδα κατατάξεως χορηγείται Φύλλο Πορείας για τις Μονάδες τους.
 
Οι έχοντες προϋπηρεσία κάτω των 23 ημερών, ενσωματώνονται και ακολουθούν την ΕΣΣΟ με την οποία επανακατατάχθηκαν.
 
Όμως όλα αυτά τα προφανή δεν ισχύουν για τον ΝΙΚ. ΔΗΜ., συνάδελφο στρατιώτη, ο οποίος σχετικά πρόσφατα πήρε αναβολή για λόγους υγείας, από τη μονάδα που υπηρετούσε, ενώ προηγουμένως είχε περάσει το στάδιο της βασικής εκπαίδευσης στο ΚΕΤΘ Αυλώνα.
Τώρα όμως, η Στρατολογία του έστειλε ειδοποίηση, με την οποία τον ενημέρωσαν ότι το κοντέρ του μηδένισε, και καλείται να καταταγεί ξανά στο ΚΕΤΘ Αυλώνα, για να περάσει ξανά το στάδιο της βασικής εκπαίδευσης.
 
Επαναλαμβάνουμε στο ΓΕΣ και τη ΔΟΘ ότι ο στρατιώτης έχει περατώσει τη βασική του εκπαίδευση.

Σας καλούμε λοιπόν να τηρήσετε και να εφαρμόσετε τον Νόμο.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
  • Blogroll

  • Blog Archive