Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Ποσό ύψους 7,2 δισ. δολαρίων θα πρέπει να καταβάλει η Deutsche Bank στο αμερικανικό κράτος ύστερα από διακανονισμό των δύο πλευρών για την εμπλοκή της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας στην υπόθεση αγοραπωλησίας τοξικών στεγαστικών δανείων, που οδήγησε στην χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.
Η Deutsche Bank το τελευταίο διάστημα είδε την τιμή της μετοχή της να ....
πέφτει μετά το αίτημα των ΗΠΑ τον Σεπτέμβρη για αποζημίωση ύψους 14 δισ. δολαρίων.
Πρόκειται για ένα ποσό υψηλότερο από αυτό που εκτιμούσαν οι αναλυτές και οι επενδυτές, οι οποίοι ωστόσο ενδεχομένως να «ανακουφιστούν» από το γεγονός πως μόλις τα 3,1 δισ. δολάρια θα πρέπει να καταβληθούν χρηματικά. Τα υπόλοιπα 4,1 δισ. δολάρια αφορούν ελαφρύνσεις καταναλωτών, όπως διαγραφή χρεών από δάνεια.
Ο συμβιβασμός θα οριστικοποιηθεί στις αρχές του 2017, πριν αναλάβει τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Από την τράπεζα σημειώνουν ότι δεν υπάρχει εξασφάλιση πως οι δύο πλευρές θα συμφωνήσουν και στα τελικά έγγραφα του διακανονισμού.
Σημειώνεται πως εκκρεμούν ακόμη τρεις μεγάλες υποθέσεις για τη Deutsche Bank. Η πρώτη είναι υπόθεση χειραγώγησης ξένου συναλλάγματος, η οποία και διερευνάται. Η δεύτερη υπόθεση αφορά ύποπτες συναλλαγές μετοχών στη Ρωσία και η τρίτη αφορά στις παραβιάσεις των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν και άλλων χωρών.
  • Blogroll

  • Blog Archive