Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Ξυλοκόπημα εργαζόμενης μέσα στην Επιθεώρηση Εργασίας

Posted by ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΡΑΤΣΙΩΤΗ Δευτέρα, Ιανουαρίου 16, 2017
Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε μέσα στην Επιθεώρηση Εργασίας όταν ένας εργοδότης, γνωστής επιχείρησης του Ηρακλείου ξυλοκόπησε συνδικαλίστρια, μέλος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και του Εργατικού Κέντρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του
cretapost, όλα ξεκίνησαν πριν λίγο καιρό όταν μία γυναίκα που εργάζεται στην επιχείρηση προχώρησε σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας επειδή δεν της είχε καταβληθεί το δώρο αλλά και κάποια άλλα επιδόματα.
Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου κάλεσε σε τριήμερη συνάντηση στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας τους εργοδότες.
Στα γραφεία της Επιθεώρησης πραγματοποιήθηκε η συνάντηση ανάμεσα στον εργοδότη, την υπάλληλό του και μία εκπρόσωπο του Εργατικού Κέντρου.
Τα αίματα… άναψαν με αποτέλεσμα ο εργοδότης να βγει εκτός εαυτού και να χτυπήσει στο πρόσωπο κατ’ επανάληψη την συνδικαλίστρια.
Με την παρέμβαση της αστυνομίας ηρέμισαν τα πνεύματα με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν τον εργοδότη και να τον οδηγούν στο Αυτόφωρο.


Καταγγέλλει το γεγονός η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει το συμβάν.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καταγγέλλει και καταδικάζει την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε η συναδέλφισσα Χ.Ε μέλος του Δ.Σ από τον Η.Μ. εκπρόσωπο γνωστής επιχείρησης, μέσα στην επιθεώρηση εργασίας.
Ο εργοδότης είχε κληθεί από το σωματείο μας σε τριήμερη συνάντηση στο σώμα επιθεώρησης εργασίας προκειμένου να απολογηθεί για την μη καταβολή δώρων και επιδομάτων που μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις επέβαλε στους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι τα παρέλαβαν.
Ο εργοδότης αντί να απολογηθεί για το αντεργατικό του ρεσιτάλ, από το ξεκίνημα της διαδικασίας ήταν ερειστικός και έτοιμος για καυγά. Όταν είδε ότι οι συνδικαλιστές της ένωσης και το σωματείο μας δεν κάνουν βήμα πίσω απο τα δικαιώματα του εργαζόμενου, επιτέθηκε στη συνεδέλφισσα μέσα στο γραφείο του επιθεωρητή χτυπώντας τη στο πρόσωπο αρκετές φορές μέχρι να προλάβει να ακινητοποιηθεί από το προσωπικό του σώματος επιθεώρησης εργασίας και να οδηγηθεί στο αυτόφωρο από την αστυνομία.
Στο πλάι της βρέθηκαν απο την πρώτη στιγμή μέλη της Ένωσης, του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστές από διάφορα σωματεία.
Ας έχει στο νού του καλά ο κύριος αυτός  και ο κάθε εργοδότης που ξεζουμίζει κάθε μέρα τους εργαζόμενους του κλάδου, είτε με απληρωσιά, είτε με μισθούς πείνας, με μάυρη εργασία κλπ, ότι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τα σωματεία που συσπειρώνονται στις γραμμές του ΠΑΜΕ έχουν ψηθεί στο καμίνι της ταξιικής πάλης, έχουν αντιμετωπίσει και αντιμετωπίζουν καθημερινά το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και θα τσακίσουν κάθε χέρι εργοδότη που θα απλωθεί σε εργάτη και στα δικαιώματα του.
Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς να καταδικάσουν τέτοιου είδους περιστατικά. Καλούμε τους εργαζόμενους της συγκεκριμένης επιχείρησης αλλά και συνολικά του κλάδου να δώσουν την απάντηση τους, με την μαζικοποίηση του σωματείου.


Ανακοίνωση της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου 

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ηρακλείου καταγγέλλει απερίφραστα  τον προπηλακισμό της συνδικαλίστριας του ΠΑΜΕ και εκλεγμένης στο Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου από τον επιχειρηματία Η.Μ. που έγινε κατά την διάρκεια εργατικής διαφοράς στην Επιθεώρηση Εργασίας. Είναι τέτοιο το θράσος του συγκεκριμένου επιχειρηματία που δεν φοβήθηκε να χτυπήσει γυναίκα συνδικαλίστρια μπροστά στα μάτια του διευθυντή της Επιθεώρησης Εργασίας κ. Καραγιάννη ο οποίος προίστατο της τριμερούς.
Αυτό το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο αφού η εργοδοσία αποθρασύνεται συνεχώς με τις πλάτες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και τις σημερινής που κάνουν τα πάντα να τσακίσουν τα εργατικά δικαιώματα προς όφελος του κεφαλαίου. Ειδικά η σημερινή κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη που σχεδιάζει το επόμενο διάστημα την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου ο οποίος παρείχε κάποια μορφή προστασίας στους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές.
Πηγή: cretapost.gr

  • Blogroll

  • Blog Archive