Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

«Τα καταφέραμε! Συγχαρητήρια Ντόναλντ Τραμπ, πρόεδρε των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής».
Με αυτή την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, o πρώην ηγέτης της ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν Ντέηβιντ Ντιουκ, πανηγύρισε την επίσημη ανάληψη καθηκόντων από τον Ντόναλντ Τραμπ στον προεδρικό θώκο.

Υπενθυμίζεται ότι ...
ήδη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η οργάνωση είχε στηρίξει ανοιχτά την υποψηφιότητα Τραμπ, κάτι που δεν αποτέλεσε κι έκπληξη άλλωστε.
* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Κου Κλουξ Κλαν ψηφίζει Τραμπ γιατί είναι η «ελπίδα» της
Λίγο πριν την προσφυγή στις κάλπες, η Κου Κλουξ Κλαν με άρθρο στην επίσημη εφημερίδα της, την Crusader, είχε δηλώσει τη στήριξη της στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων με την ακραία αντιμεταναστευτική ρητορική.
Με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η Crusader προέτρεπε τους Αμερικάνους να ψηφίσουν Τραμπ, για… «Να κάνουμε την Αμερική σπουδαία ξανά». «Ο Τραμπ είναι η ελπίδα που έχουμε για να κάνουμε την πατρίδα μας μεγάλη για άλλη μια φορά», έγραφαν τα μέλη της Κου Κλουξ Κλαν.

Ο τίτλος της εφημερίδας, σημειώνεται ότι ήταν ένα σλόγκαν που ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός έχει κατά καιρούς χρησιμοποιήσει στην εκστρατεία του.
Προς αποφυγή απώλειας ψήφων, το το επιτελείο του Τραμπ είχε σπεύσει να αποκηρύξει δημοσίως την υποστήριξη της Κου Κλουξ Κλαν.
Η Κου Κλουξ Κλαν ιδρύθηκε το 1865 υποστηρίζοντας ότι η λευκή φυλή είναι ανώτερη απ’ τις υπόλοιπες. Αντιμάχεται τους μαύρους, αλλά και τους μετανάστες, τους Εβραίους και τους ομοφυλόφιλους.
Και όπως σημειώνουν διεθνή ΜΜΕ, δεν είναι η μόνη εξτρεμιστική οργάνωση που υποστηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ...

tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive