Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Παρασκευόπουλος (οικονομολόγος ΣΥΡΙΖΑ): Το κίνημα «δεν πληρώνω ΕΝΦΙΑ» ήταν δίκαιο

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017
Δίκαιο και το κίνημα «δεν πληρώνω για τα διόδια», που όμως «δεν κατάφερε να νικήσει επειδή δεν ήταν επαρκώς μαζικό», τόνισε ο Θεόδωρος Παρασκευόπουλος,,,


«Το κίνημα ‘‘δεν πληρώνω ΕΝΦΙΑ’’ ήταν δίκαιο» τόνισε την Τετάρτη ο οικονομολόγος του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Παρασκευόπουλος, τονίζοντας ότι «ο ΕΝΦΙΑ είχε και ορισμένες επιτυχίες, καθώς καταργήθηκε δικαστικά η υποχρέωση να κόβεται το ρεύμα».

Ερωτηθείς ωστόσο για το γεγονός ότι το 2016 έγιναν 786.000 κατασχέσεις σε λογαριασμούς απάντησε: «ναι έτσι είναι, η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά, ήταν συμβατική της υποχρέωση».

«Η κυβέρνηση θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ με έναν πιο δίκαιο φόρο ακίνητων» τόνισε ακόμα ο κ. Παρασκευόπουλος μιλώντας στον Σκάι. «Και ο αγώνας των ιδιοκτήτων να αλλάξει ο ΕΝΦΙΑ είναι δίκαιος, πρέπει να πληρώνει ο ιδιοκτήτης φόρο πάντως, βγάζει - δεν βγάζει εισόδημα», διευκρίνισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Παρασκευόπουλος χαρακτήρισε εξάλλου δίκαιο και το κίνημα «δεν πληρώνω για τα διόδια». «Δεν κατάφερε να νικήσει επειδή δεν ήταν επαρκώς μαζικό, η Πολιτεία όμως δεν μπορούσε να υποχωρήσει γιατί είχε σύμβαση με τους παραχωρησιούχους και έπρεπε να πληρώσει η ιδία» σχολίασε, τασσόμενος υπέρ των κινημάτων πολιτών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

«Δεν είπα να μην πληρώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές αυτό είναι κουταμάρα» αποσαφήνισε ακόμη.


  • Blogroll

  • Blog Archive