Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Σε μία συγκινητική πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς τα παιδιά προσφύγων που θα φοιτήσουν στο σχολείο του Περάματος ανακοίνωσαν πως θα προχωρήσουν οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα, σε απάντηση του εκφοβισμού που υπέστησαν από την έφοδο της Χρυσής Αυγής την περασμένη εβδομάδα. «Δίνουμε το χέρι όσους πέφτουν και στεκόμαστε δίπλα σε όσους τολμούν να αντιστέκονται σε πείσμα όλων» καταλήγει η ανακοίνωσή τους.

Στην ανακοίνωσή του, το δεκαπενταμελές συμβούλιο του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα, όχι μόνο καταδικάζει την εισβολή των μελών και...
του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο σχολείο του Ικονίου στο Πέραμα, αλλά ανακοινώνει πως θα προχωρήσει σε συγκέντρωση τροφίμων και σχολικών ειδών, με σκοπό να τα διαθέσει στα παιδιά που θα παρακολουθήσουν μαθήματα στο Πέραμα.

«Η κοινή λογική λέει ότι αν θέλεις το καλό του έθνους σου, θέλεις όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να επιθυμούν να γίνουν μέρος του. Η κοινή λογική λέει ότι όταν έπεσε και χτύπησε το παιδί από τη Συρία και όταν μαχαίρωσαν το Φύσσα, το ίδιο αίμα λέρωσε τα ρούχα τους. Τονίζουμε επίσης ότι θεωρούμε τις πράξεις των τραμπούκων της ΧΑ το λιγότερο απάνθρωπες και επικίνδυνες για το σύνολο της κοινωνίας αλλά ταυτόχρονα πιστεύουμε στα αντανακλαστικά αυτής της κοινωνίας» σημειώνουν με ωριμότητα ενήλικα στην ανακοίνωσή τους, ενώ καλούν γονείς, παππούδες και δασκάλων να σταθούν στο πλευρό των προσφύγων.

«Πιστεύουμε ότι οι γονείς μας και οι παππούδες μας και οι δάσκαλοι μας και αν όχι όλοι αυτοί τότε σίγουρα εμείς θα αντισταθούν στην επιβολή των υπανθρώπων που θέλουν να λερώσουν την καθαρότητα και την ενάργεια των παιδιών. Γιατί αυτό είναι. Όχι λαθρομεταναστάκια. Όχι λαθροπρόσφυγες. Παιδιά» αναφέρουν μεταξύ άλλων, ενώ τονίζουν πως «είναι καθήκον μας αλλά και επιθυμία μας να ταχθούμε στο πλευρό των αποκλεισμένων από αυτή τη ζωή και να το δηλώνουμε απροκάλυπτα».

Εδώ μπορεί να έρθει σε επικοινωνία οποιοσδήποτε επιθυμεί να συμβάλλει στην πρωτοβουλία των μαθητών.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση των μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα:

«Με αφορμή όσα έγιναν πριν λίγες μέρες, ως μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα αποφασίσαμε ότι είναι απαραίτητο να πάρουμε θέση.

Σε αυτό το πλαίσιο συγκεντρώνουμε σχολικά είδη και τρόφιμα, θέλουμε όμως να εκφράσουμε και ορισμένες σκέψεις μας. Πριν μία βδομάδα περίπου συνέβη κάτι απαράδεκτο. Το κόμμα της Χρυσής Αυγής είναι σε όλους μας γνωστό. Εξάλλου εκπροσωπείται και στο Κοινοβούλιο. Πριν λίγες μέρες λοιπόν μπήκαν μέσα σε ένα δημοτικό σχολείο του Περάματος ορισμένα γνωστά πρόσωπα του κόμματος μαζί με κάποια οργανωμένα μέλη της Χρυσής Αυγής Περάματος για να διατυμπανίσουν την ανώτατη ελληνική κληρονομιά και το πόσο τα προσφυγόπουλα στα σχολεία μας θα τη διαφθείρουν. Αυτά είναι τα γεγονότα.

Εμείς καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την πράξη και θεωρούμε αυτό το μέρος της κοινωνίας μας το λιγότερο ντροπιαστικό. Ακόμα πιο ντροπιαστική όμως είναι η ανοχή. Γι’ αυτό και μιλάμε. Το να είσαι πρόσφυγας σημαίνει πολλά πράγματα. Σημαίνει να έχεις πολύ νωρίς απορίες που δεν μπορεί να λύσει ούτε η μαμά σου. Κάποιες φορές να μην ξέρεις που είναι η μαμά σου και άλλες να ξέρεις αλλά να φοβάσαι μόνο στη σκέψη να το ξεστομίσεις. Σημαίνει σκοτάδι και το φως να μην είναι πάντα καλό. Σημαίνει ότι τα πεφταστέρια στη χώρα σου αντικαταστάθηκαν από βόμβες. Σου είπαν ότι θα πας σχολείο. Είχες ήδη μάθει το ελληνικό αλφάβητο. Την πρώτη μέρα θα έβαζες το δαχτυλίδι που σου χάρισε μια κοπέλα από εδώ. Ήθελες να μάθεις για τη χώρα που οι άνθρωποι της σου έδιναν δαχτυλίδια και σου μάθαιναν το αλφάβητο. Για το μέρος που είχε πεφταστέρια.

Εμείς τα παρακολουθούμε όλα αυτά από τα σπίτια μας. Ένα μικρό ψήγμα της πραγματικότητας των προσφύγων αντικατοπτρίζεται στην αρχική μας σελίδα. Έχουμε λοιπόν κάποιες παρατηρήσεις να κάνουμε σύμφωνα με τους κανόνες της κοινής λογικής. Η κοινή λογική λέει ότι αν θέλεις το καλό του έθνους σου, θέλεις όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να επιθυμούν να γίνουν μέρος του. Η κοινή λογική λέει ότι όταν έπεσε και χτύπησε το παιδί από τη Συρία και όταν μαχαίρωσαν το Φύσσα, το ίδιο αίμα λέρωσε τα ρούχα τους. Τονίζουμε επίσης ότι θεωρούμε τις πράξεις των τραμπούκων της ΧΑ το λιγότερο απάνθρωπες και επικίνδυνες για το σύνολο της κοινωνίας αλλά ταυτόχρονα πιστεύουμε στα αντανακλαστικά αυτής της κοινωνίας.

Πιστεύουμε ότι οι γονείς μας και οι παππούδες μας και οι δάσκαλοι μας και αν όχι όλοι αυτοί τότε σίγουρα εμείς θα αντισταθούν στην επιβολή των υπανθρώπων που θέλουν να λερώσουν την καθαρότητα και την ενάργεια των παιδιών. Γιατί αυτό είναι. Όχι λαθρομεταναστάκια. Όχι λαθροπρόσφυγες. Παιδιά. Πρόσφυγας σημαίνει πολλά πράγματα. Πρόσφυγας σημαίνει φοβισμένος. Πρόσφυγας σημαίνει να έχεις ως μόνο στήριγμα τον συνωστισμό. Πρόσφυγας σημαίνει αποκλεισμένος. Εμάς λοιπόν είναι καθήκον μας αλλά και επιθυμία μας να ταχθούμε στο πλευρό των αποκλεισμένων από αυτή τη ζωή και να το δηλώνουμε απροκάλυπτα. Δίνουμε το χέρι όσους πέφτουν και στεκόμαστε δίπλα σε όσους τολμούν να αντιστέκονται σε πείσμα όλων».






Πηγή: thepressproject.gr

  • Blogroll

  • Blog Archive