Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Η Κόλαση των γαϊδουριών στην Κίνα βρίσκεται...

Posted by Β.Π. Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2017
Χιλιάδες γαϊδουράκια περιμένουν να τα γδάρουν. Οι αφίσες, βέβαια, δείχνουν... ευτυχισμένα ζώα να βόσκουν στο λιβάδι! Χιλιάδες γαϊδουράκια περιμένουν να τα γδάρουν. Οι αφίσες, βέβαια, δείχνουν... ευτυχισμένα ζώα να βόσκουν στο λιβάδι!
Αν κάποτε η βασίλισσα Κλεοπάτρα συνήθιζε να κάνει λουτρό σε γάλα γαϊδούρας, σήμερα ένα άλλο γαϊδουρινό προϊόν χρησιμοποιείται για....
την αναζωογόνηση του δέρματος, την ομορφιά και την ευεξία ανδρών και γυναικών.
Αυτά τουλάχιστον ισχυρίζονται οι υπεύθυνοι μιας μεγάλης βιομηχανίας στην Κίνα, που κάθε χρόνο σφάζει και γδέρνει πάνω από 4.000.000 γαϊδουράκια στα εργοστάσιά της, προκειμένου να πάρει απ' το δέρμα τους κάποιες «θαυματουργές» ουσίες.
Οπως λένε, οι ουσίες αυτές, μέσα σε σωληνάρια και βαζάκια, κάνουν τους ανθρώπους που τις χρησιμοποιούν όμορφους, έξυπνους και... πιο εργατικούς. (Καλά, εντάξει...)
Η άθλια αυτή φάμπρικα εκτρέφει -σε ειδικές φάρμες- γαϊδουράκια για σφάξιμο, ενώ καθώς η ζήτηση μεγαλώνει συνεχώς, κάνει και εισαγωγές από Μέση Ανατολή και Αφρική.
Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Μέιλ ον Σάντεϊ», 250 γραμμάρια αυτής της «θαυματουργής» ουσίας, που βγαίνει απ' το δέρμα του γαϊδάρου, πιάνουν περίπου 3.000 ευρώ!
Γι' αυτό και τα συμπαθέστατα γαϊδουράκια αρχίζουν να εξαφανίζονται, καθώς οι λαθροθήρες στράφηκαν προς αυτή την κατηγορία των ζώων, παρά τις απαγορεύσεις που έχουν θεσπίσει χώρες όπως η Τανζανία και η Μπουρκίνα Φάσο.
Οι επιπτώσεις για τους κατοίκους φτωχών χωρών από τη δραματική μείωση των ζώων αυτών είναι τραγικές, καθώς όλη τους η ζωή εξαρτάται απ' αυτά. Χάνουν μεταφορικά μέσα για τους ίδιους αλλά και μια σειρά από εμπορεύματα -ξύλα, τρόφιμα, τούβλα κ.λπ.- που χωρίς γαϊδούρια πρέπει να μεταφέρουν οι ίδιοι στις πλάτες τους.
Χώρια που η έλλειψη γαϊδουριών, λόγω αθρόων εξαγωγών στην Κίνα, έχει ανεβάσει στα ύψη τις τιμές τους: στην Αίγυπτο, π.χ., ένα γαϊδουράκι, που κόστιζε 20 ευρώ, σήμερα κοστίζει πάνω από 200!
Η τρέλα αυτή για το δέρμα των γαϊδουριών μπορεί να συγκριθεί με εκείνη για το κέρατο του ρινόκερου, που κι αυτό υποτίθεται ότι φέρνει ευεξία και... βελτίωση των σεξουαλικών επιδόσεων.
Πολύ περισσότερο που οι Κινέζοι, για να προωθήσουν αυτή τη χρυσοφόρα «βιομηχανία» της φρίκης, χρησιμοποιούν ψεύτικα επιχειρήματα, με μπόλικη «ιστορία» και θρύλους, που όμως δεν επιβεβαιώνονται από την επιστήμη.

efsyn.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive