Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

2017 και συνεχίζεται ο ξεκληρισμός των Ινδιάνων με υπογραφή Τραμπ

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2017

Αποτέλεσμα εικόνας για dakota pipeline
O ξεκληρισμός των Ινδιάνων συνεχίζεται, τώρα και με υπογραφή Τραμπ

 Αυτή την εβδομάδα, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε διάταγμα που επιτρέπει την συνέχιση των εργασιών για την κατασκευή του αγωγού Dakota Access.

Ο ίδιος τόνιζε ότι με αυτό τον τρόπο θα τηρήσει την υπόσχεσή του για άνοιγμα εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας, όμως ...
στοιχεία δείχνουν πως και ο ίδιος θα επωφεληθεί οικονομικά από αυτή την κίνηση.

Το σώμα μηχανικών του αμερικανικού στρατού είχε ανακαλέσει τις άδειες για τις εργασίες, μετά από τις συνεχείς διαμαρτυρίες της φυλής των Σιού που -δικαίως- ανησυχούν ότι θα μολυνθεί η μοναδική πηγή καθαρού νερού που έχουν στην διάθεσή τους.
  
A man holds an American flag while marching with veterans and activists outside the Oceti Sakowin camp where "water protectors" continue to demonstrate against plans to pass the Dakota Access pipeline adjacent to the Standing Rock Indian Reservation, near Cannon Ball, North Dakota, U.S., December 5, 2016. 
Picture taken December 5, 2016. REUTERS/Stephen Yang TPX IMAGES OF THE DAY


Ακόμα, ο αγωγός θα καταπατούσε τα ιερά εδάφη τους, τα οποία προστατεύονται από την συνθήκη του Φορτ Λαραμί που υπεγράφη το 1851.
Ωστόσο, ο Τραμπ φαίνεται να αδιαφορεί για τους γηγενείς πληθυσμούς, τα εδάφη των οποίων έχουν καταπατηθεί αμέτρητες φορές στο πέρασμα του χρόνου.

trump-dapl
Σύμφωνα με τον Τραμπ, η κατασκευή του αγωγού θα ανοίξει εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας, γεγονός που θα δώσει ώθηση στην αμερικανική οικονομία. Ο ίδιος έχει θέσει ως προτεραιότητα την διασφάλιση των θέσεων εργασίας των Αμερικανών πολιτών, ανοίγοντας τον δρόμο για την ανακατασκευή διαφόρων υποδομών και εφαρμόζοντας αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της μετανάστευσης.

Όπως όμως επισημαίνουν οι New York Times, οι νέες μόνιμες θέσεις εργασίας που θα ανοίξουν χάρη στα έργα του Dacota Access δεν ξεπερνούν τις 35.

Αποτέλεσμα εικόνας για dakota pipeline trumpΤο φθινόπωρο, πριν την εκλογή του Τραμπ, το Bloomberg προειδοποιούσε ούτε ο μεγιστάνας διαθέτει μετοχές ύψους 250.000 ευρώ στην εταιρεία Phillips 66 που είναι με την σειρά της μέτοχος του πρότζεκτ για την κατασκευή του περιβόητου αγωγού. Το δημοσίευμα έκανε λόγο για «σύγκρουση συμφερόντων», καθώς τα οικονομικά συμφέροντα του Τραμπ θα επηρέαζαν τις αποφάσεις του εάν εκλεγόταν πρόεδρος. Και το δημοσίευμα φαίνεται ότι επιβεβαιώθηκε.

Ο Independent αναφέρει ότι εκπρόσωπος του Τραμπ ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος έχει πουλήσει όλες του τις μετοχές, μόνο που δεν αυτό δεν έχει ακόμα αποδειχτεί.

Supporters of the Standing Rock Sioux Tribe demonstrate against the Dakota Access oil pipeline in front of the White House on Sept. 13 in Washington. Jacquelyn Martin / AP


πηγή: huffingtonpost.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive