Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Ποινή φυλάκισης επτά μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον χρυσαυγίτη που, στις 14 του περασμένου Φεβρουαρίου, είχε φωνάξει στη Μάγδα Φύσσα, σε διακοπή της δίκης για τη Χρυσή Αυγή: «που είναι ο Παύλος σου τώρα;». Το δικαστήριο υιοθετώντας την...
εισαγγελική εισήγηση κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο για τα αδικήματα της έργω και λόγω εξύβρισης και της προσβολής μνήμης νεκρού.

Μετά το περιστατικό, η οικογένεια του δολοφονημένου μουσικού είχε καταθέσει μήνυση με βάση την οποία διενεργήθηκε έρευνα, με φωτογραφικό υλικό και μαρτυρίες, η οποία κατάληξε στο πρόσωπο του συγκεκριμένου χρυσαυγίτη. Η πλευρά της οικογένειας Φύσσα κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο φωτογραφικό υλικό για τη δράση του κατηγορουμένου σε αιμοδοσίες και διανομές τροφίμων της Χρυσής Αυγής.

Η Μάγδα Φύσσα κατέθεσε στο δικαστήριο για το περιστατικό λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο κατηγορούμενος με “χαιρέκακο ύφος” έδειχνε ευχαριστημένος «για το ότι είμαι σε αυτή τη θέση και ο γιος μου είναι εκεί που είναι». Η γυναίκα πρόσθεσε πως οι χειρονομίες του ήταν σεξουαλικού περιεχομένου, «χυδαίες».

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα κατέθεσε πως στόχος των μελών της Χρυσής Αυγής είναι «να φύγει η μάνα από τη δίκη γιατί τους ενοχλεί».

Την ίδια άποψη εξέφρασε στο δικαστήριο και ο αδελφός της κ. Φύσσα λέγοντας πως ο κατηγορούμενος ήθελε να πληγώσει την αδελφή του, «να προσβάλει το παιδί. Σκοπός τους είναι να φύγει αυτή η μάνα από τη δίκη, γιατί τους ενοχλεί».

«Καθώς εκδικαζόταν η υπόθεση, ήταν ένας μάρτυρας που ζήτησε να μπουν μέσα οι δικοί του άνθρωποι που δεν τους άφηνε η αστυνομία. Υπήρξε χλευασμός από την πλευρά της Χρυσής Αυγής και η πρόεδρος διέκοψε τη δίκη. Είχε δημιουργηθεί ένταση και φώναζαν “αίμα – τιμή – χρυσή αυγή”. Εμείς καθόμασταν στην μέση των καθισμάτων προς το κέντρο και άρχισαν να έρχονται προς εμάς με ύβρεις. Μείναμε εκστατικοί γιατί η επίθεση γινόταν με ανοχή της αστυνομίας.. Έρχονταν πάνω μας απειλητικά και αυτός άρχισε να βρίζει την αδελφή μου. Ήταν μέσα στο ακροατήριο.. Συνεχώς λοιδορούμαστε από τον συγκεκριμένο» ανέφερε ο θείος του αδικοχαμένου μουσικού.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος, ο οποίος δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, αρνήθηκε ότι ήταν αυτός που φώναξε την επίδικη φράση στη μητέρα του Παύλου Φύσσα και ισχυρίστηκε πως όταν προκλήθηκε ένταση στη δικαστική αίθουσα, αυτός ξεκίνησε να φύγει. Ζήτησε, μάλιστα, να κληθούν αστυνομικοί, αλλά και η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που δικάζει τη Χρυσή Αυγή για εγκληματική οργάνωση, για να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς του.

«Έχω πάει και άλλες μέρες στη δίκη. Δεν είχα καμία διαφορά. Δεν έχω ενοχλήσει ποτέ. Όταν άρχισαν οι χειρονομίες, φόρεσα το κασκόλ μου και ξεκίνησα να φεύγω» ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος.

Πρόεδρος: Για ποιο λόγο να κάτσουν να ασχοληθούν με εσάς για αυτό το περιστατικό; Εκείνη τη ημέρα είναι λογικό, από όλα τα άτομα που βρίσκονταν εκεί να ασχολούνται με εσάς;

Κατηγορούμενος: Εγώ είμαι χριστιανός ορθόδοξος. Φαίνομαι στο βίντεο. Ακούγεται μια βαβούρα και από κάτω ακούγεται “πού είναι ο Παύλος σου τώρα”; Αλλά εγώ δεν ήμουν κάτω…

Πρόεδρος: Τότε, γιατί να στοχοποιήσουν εσάς;

Κατηγορούμενος: Έλα μου ντε; Γι’ αυτό θέλω τους αστυνομικούς. Δεν ξέρω γιατί με στοχοποίησαν. Να καλέσουμε και την πρόεδρο να ρωτήσουμε πώς διακόπηκε η δίκη αυτή!

Πρόεδρος: Δεν έχετε κατηγορία για τη διακοπή της δίκης…

Κατηγορούμενος: Ναι, αλλά κατηγορούν εμάς τους χρυσαυγίτες…

Στο δικαστήριο νωρίτερα κατέθεσε και ο αστυνομικός που διενήργησε την έρευνα για την ταυτοποίηση του δράστη, μετά τη μήνυση της οικογένειας Φύσσα, ο οποίος δήλωσε απολύτως βέβαιος για τον κατηγορούμενο.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο κατηγορούμενος επανέλαβε σε δημοσιογράφους ότι δεν χλεύασε κανέναν, για να συμπληρώσεις πως «υπάρχει και δεύτερος βαθμός».












ΠΗΓΗ

  • Blogroll

  • Blog Archive