Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

GUARDIAN: Ποινικοποίηση των αστέγων στη Βρετανία

Posted by ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΡΑΤΣΙΩΤΗ Κυριακή, Ιουλίου 30, 2017
Με πρόστιμα έως 2.500 στερλίνες (2.800 ευρώ) απειλούν τους άστεγους.

Επόμενο στάδιο; ίσως κάποια hot spot μέσα από τα οποία οι εξαθλιωμένοι θα υποχρεώνονται σε...
αναγκαστική εργασία. Μέτρα που στο παρελθόν, λίγους αιώνες πριν είχε εφαρμόσει και η Αγγλία, δημιουργώντας έτσι το "θαύμα της βιομηχανικής επανάστασης".

Με πρόστιμα έως 2.500 στερλίνες (2.800 ευρώ) απειλούν άστεγους οι δημοτικές αρχές στην Οξφόρδη της Βρετανίας, σε μία προσπάθεια να τους τρομοκρατήσουν και να τους εξαφανίσουν από τους δρόμους της πόλης.

 Στην Αγγλία, αντί να βρουν τρόπους να φιλοξενήσουν τους άστεγους, προσπαθούν με νόμους και διοικητικά μέτρα να τους τιμωρήσουν.  Με νόμους για την προστασία των δημόσιων χώρων, οι κυβερνήσεις και τα Δημοτικά συμβούλια φέρνουν νόμους ή αναβιώνουν παλιούς που, όμως έχουν ως αποτέλεσμα την τιμωρία των ανθρώπων που δεν έχουν μόνιμη κατοικία.

 Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν», μέλη της δημοτικής αστυνομίας αφήνουν τις τελευταίες μέρες σημειώματα με απειλές για τα βαριά πρόστιμα πάνω σε τσάντες και υπνόσακους ανθρώπων που, πέφτοντας θύματα της βαρβαρότητας τους "καθαρού νεοφιλελέ" προφίλ του καπιταλισμού, αναγκάζονται να επιβιώνουν στους δρόμους.

Την ίδια ώρα που χαρίζονται δις ευρώ σε "επενδυτές" περικόπτονται υποπολλαπλάσια ποσά κοινωνικών δαπανών.









ΠΗΓΗ
  • Blogroll

  • Blog Archive