Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Με μια ανακοίνωση που τοιχοκολλήθηκε σε Ελβετικό ξενοδοχείο στις Άλπεις, οι υπεύθυνοι ζητούσαν από τους Εβραίους πελάτες τους, να κάνουν ντους πριν μπουν στην πισίνα.

Ωστόσο, ένα από τους εβραίους πελάτες του ξενοδοχείου Paradies που βρίσκεται στο...
χωριό Αρόζα, αποφάσισε να κοινοποιήσει την πρόχειρα τοιχοκολλημένη ανακοίνωση στο διαδίκτυο.

Η ανακοίνωση έλεγε:
«Προς τους Εβραίους πελάτες μας. Παρακαλώ να κάνετε ντους πριν κολυμπήσετε. Αν παραβιάσετε τους κανόνες, θα αναγκαστώ να κλείσω την πισίνα για εσάς. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση».

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ χαρακτήρισε το περιστατικό «αντισημιτική πράξη της χειρότερης μορφής». Ο πρέσβης της χώρας στην Ελβετία ζήτησε την πλήρη καταδίκη του γεγονότος, ενώ και το ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε πως επικοινώνησε με τον υπεύθυνο του ξενοδοχείου ξεκαθαρίζοντας πως η Ελβετία καταδικάζει τον ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και κάθε διάκριση.

Έχουμε πολλούς πελάτες Εβραίους και κάποιοι μας παραπονέθηκαν πως συνηθίζουν να μπαίνουν στην πισίνα χωρίς να έχουν κάνει ντους, όπως λένε οι κανονισμοί, είπε η Ruth Thomann, η υπεύθυνη του Paradies, σε ελβετικά ΜΜΕ.

«Έγραψα κάτι αφελές σ’ αυτή την ανακοίνωση», είπε ομολογώντας ότι θα έπρεπε να είχε απευθυνθεί σε όλους τους πελάτες του ξενοδοχείου και όχι μόνον στους Εβραίους.















cnn
  • Blogroll

  • Blog Archive