Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΛΛΟΥΣ 7 ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΓΕΡΑΚΑΡΙΟΥ ΣΕ ΔΙΚΗ

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Σάββατο, Νοεμβρίου 25, 2017
Να σταματήσουν οι διώξεις αγροτών ζητούν με ανακοίνωσή τους οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αγιάς, Ανάβρας, Γερακαρίου, Μεταξοχωρίου, Ποταμιάς και Σκήτης, με αφορμή...
την κλήτευση αγροτών που συμμετείχαν σε αγροτικές κινητοποιήσεις στο μπλόκο Γερακαρίου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας την ερχόμενη Άνοιξη.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να συνεχίσει να ποινικοποιεί τις αγροτικές κινητοποιήσεις στήνοντας συνεχώς καινούργια αγροτοδικεία, όπως ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενοι (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ), επιβεβαιώνει ακόμα μια φορά ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να “περάσουν” την αντιαγροτική πολιτική της Ε.Ε. ξεκληρίζοντας τους φτωχομεσαίους αγρότες.
Σ’ αυτή τη λογική εντάσσεται και η δίωξη που ασκείται σε επτά συνάδελφους του μπλόκου του Γερακαρίου που οδηγούνται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας στις 12 Μάρτη του 2018, επειδή υπεράσπισαν δυναμικά μαζί με άλλους αγρότες το δικαίωμά τους να παραμείνουν στα χωράφια.

Το δίκιο του αγώνα μας εκφράστηκε με τη συνολική υποστήριξη όλων των κοινωνικών φορέων της περιοχής. Γνωρίζουμε ότι στόχος της δίωξης είναι οι καινούργιοι συνάδελφοι που κάτω από το βάρος των άλυτων προβλημάτων συνεχώς πλαισιώνουν τις κινητοποιήσεις.

Η απάντησή μας είναι η ακόμα μεγαλύτερη μαζικοποίηση των Αγροτικών Συλλόγων, η κοινή δράση όλων των αγροτών μέσα στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα, παλεύοντας για τα δίκαια αιτήματά μας, όπως αυτά εκφράζονται στα μπλόκα και το πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους μαζικούς φορείς, σε όλες τις λαϊκές οικογένειες, να δώσουμε από κοινού τον αγώνα, να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και να πάψουν οι διώξεις αυτών που αγωνίζονται για να επιβιώσουν.

Να εκφραστεί ένα μαζικό κίνημα αντίστασης στην ποινικοποίηση των αγώνων, με αποφάσεις και πολύμορφες παρεμβάσεις, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να αναστείλει τις διώξεις».  


agiotika
  • Blogroll

  • Blog Archive