Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Αδ. Γεωργιάδης: Δεν είναι ανήθικο να ξεφεύγεις από την υπερφορολόγηση

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Σάββατο, Νοεμβρίου 25, 2017
«Στον παγκόσμιο καπιταλισμό, όσο οι κυβερνήσεις αυξάνουν τους φόρους..
κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν να γλιτώσουν αυτή τη λεηλασία των εισοδημάτων τους από τις κυβερνήσεις, έτσι δουλεύει το παγκόσμιο σύστημα» δήλωσε για την υπόθεση των Paradise Papers ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Στο μέτρο που τα χρήματα αυτά είναι προϊόν πραγματικής εργασίας και πραγματικής δράσης και όχι φυσικά βρώμικο χρήμα από εγκληματική δραστηριότητα -γιατί αυτό είναι άλλης τάξης και μεγέθους ζήτημα-, ναι, το να μπορεί κάποιος να ξεφύγει από μία κυβέρνηση που θέλει να τον υπερφορολογήσει, δεν το βρίσκω καθόλου ανήθικο» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Σε ό,τι αφορά στην περίληψη ονομάτων Ελλήνων πολιτών σε λίστες απόκρυψης εισοδημάτων και φοροαποφυγής, εξήγησε: «Τα Paradise Papers δεν είναι της Ελλάδας. Αλλά, αν εμένα μου λέτε, εάν θα έλθει μία κυβέρνηση, όπως του κ. Τσίπρα, που θέλει να φορολογήσει με 75% το εισόδημα των ανθρώπων, αν αυτός που τον φορολογεί με 75% έχει το ηθικό δικαίωμα να προσπαθήσει να μην πληρώσει το 75%, λυπάμαι που θα σας το πω, ναι, έχει το ηθικό δικαίωμα να προσπαθήσει να μην πληρώσει το 75%, γιατί αν μπορεί να εισπράττουν οι κυβερνήσεις αυτούς τους υπέρογκους φόρους, στο τέλος δεν θα μείνει στο 75%, θα πάνε στο 95%».

«Αντί να ασχολούμαστε με το πώς θα πηγαίνει ο καθένας να γλιτώσει τα λεφτά του -γιατί στον καπιταλισμό πάντα οι άνθρωποι θα προσπαθούν να γλιτώσουν τα λεφτά τους, αυτό είναι μία φυσική ανθρώπινη διεργασία-, πρέπει να μας απασχολεί κάτι άλλο καλύτερα: Πώς θα κάνουμε τη χώρα μας μία χώρα, η οποία θα έχει τέτοια φορολογία και τέτοια οικονομία, που θα συμφέρει τον άλλον να έχει τα λεφτά του στην Ελλάδα» επισήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.













 















































euro2day
  • Blogroll

  • Blog Archive