Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

951 ΤΣΝ-Φαντάροι κοιμούνται εξαντλημένοι πάνω στο τιμόνι και σκοτώνονται.

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Δευτέρα, Ιανουαρίου 08, 2018
Νέα Επιστολή σχετικά με το 951 ΤΣΝ..


Μετά το πέρας της θητεία μου ως Στρατονόμος στο 951 Τάγμα Στρατονομίας, νιώθω πως είναι καθήκον και υποχρέωση μου απέναντι στη πατρίδα μου και τους νέους της, να καταγγείλω τις απαράδεκτες συνθήκες εξαθλίωσης υπό τις οποίες οι στρατονόμοι καλούνται να εκτίσουν την θητεία τους, καθώς και την πληθώρα παραπτωμάτων που σημειώνεται καθημερινά από τα στελέχη στο 951 ΤΣΝ.

Ο λόγος που σας αποστέλλω την καταγγελία αυτή κατόπιν της απολύσεως μου, είναι το κλίμα φόβου και στοχοποίησης που επικρατεί ακόμη και σήμερα στο τάγμα.

Είναι γεγονός πως κάθε επίκληση ή παράπονο από την πλευρά των Στρατονόμων αντιμετωπίζεται από κάποια στελέχη είτε με αδιαφορία, είτε με επιθετικότητα, είτε ακόμη με τιμωρίες και απειλές. 

Τα μέσα που επιστρατεύουν για την καταστολή κάθε δικαιολογημένης αίτησης παραπόνου ή παραπεμπτικού ιατρικής εξέτασης συμπεριλαμβάνουν απόσπαση, δυσμενής μετάθεση, κατηγορίες, προσβολές, τιμωρίες (κράτηση ή φυλάκισή με ψευδείς ή ασήμαντες αφορμές), καθώς και την ανάθεση των πιο κουραστικών υπηρεσιών και συνοδειών. Αναγκάζουν τους στρατονόμους να παίρνουν όλες τις μέρες αδείας τους μαζεμένες σε ημερομηνίες που επιλέγονται παρά την θέληση τους ώστε να "παγιδεύονται" για το υπόλοιπο της θητείας τους στο τάγμα μην έχοντας την επιλογή τις στιγμές που νιώθουν ότι χρειάζονται ψυχολογικά να χαλαρώσουν να βλέπουν την οικογένεια τους.

Κάθε Στρατονόμος που δείχνει δείγματα ασθενείας και αιτείται ιατρική εξέταση, κατόπιν της ανάρρωσης του στοχοποιείται και τιμωρείται με συνεχόμενες εξουθενωτικές δραστηριότητες για μέρες και μείωση των εξόδων του προς παραδειγματισμό των υπολοίπων. Μεταξύ άλλων έρχεται αντιμέτωπος με την κατηγορία πως δόλια υποκρίθηκε την ασθένεια του για να ξεκουραστεί σε βάρος του τάγματος.

Ως εκ τούτου, κάθε φορά που κάποιος αδυνατεί να φέρει εις πέρας σωστά την υπηρεσία του να το αποκρύπτει.

Το καταστρεπτικό αποτελέσμα αυτής της τακτικής είναι να τίθεται σε κίνδυνο καθημερινά η ασφάλεια του τάγματος και του προσωπικού, ειδικά τις φορές εκείνες που εξαντλημένοι ή ασθενείς Στρατονόμοι χειρίζονται πυρομαχικά και οχήματα κατά την διάρκεια των υπηρεσιών τους.

Για την απόκτηση μιας ρεαλιστικής εικόνας της έλλειψης προσωπικού και του μεγέθους των ευθυνών που βαραίνουν το τάγμα, σας αναφέρω πως ελάχιστοι Στρατονόμοι καλούνται να φέρουν καθημερινά σε πέρας

Συνοδείες στρατιωτικών οχημάτων πάσης φύσεως 

Κινήσεις προσωπικού

Σ.Τ.Ε.Κ

Ασφάλεια Στρατοδικείου

Ασφάλεια Φρουραρχείου
Αντιπροσωπείες
Συλλήψεις
Καταγραφή Ατυχημάτων
Μικτό Περίπολο
Έπαρση και υποστολή της Σημαίας στον Λυκαβηττό
Ανεφοδιασμό του στρατοπέδου 
 
και άλλες στρατονομικές δραστηριότητες που λόγω του μεγάλου χώρου ευθύνης του στρατοπέδου (από Κεχριές έως Πελασγία) παρουσιάζονται σε μεγάλη συχνότητα. 
Ωστόσο οι ευθύνες τους δεν σταματούν εδώ, η τρομακτική πλειοψηφία των ενόπλων και άοπλων υπηρεσιών του στρατοπέδου Φακίνου διεξάγονται από μέλη του 951 ΤΣΝ παράλληλα με τις στρατονομικές δραστηριότητες (παρότι το 951ΤΣΝ αποτελεί μόνο μία από τις πέντε στρατιωτικές μονάδες στο στρατόπεδο) και περιλαμβάνουν.
‌Αρχιφύλακας πύλης
 
‌Σκοπός πύλης 
‌Κρυφός σκοπός πύλης
‌Β.Α.Υ.Δ.Μ
‌Περίπολο στρατοπέδου 
‌Δεκανέας Αλλαγής 
‌Θαλαμοφύλακας
‌Έλεγχος καμερών στρατοπέδου
Πρέπει να σημειωθεί οτι όλα τα παραπάνω διεκπεραιώνονται σε βάρος των βασικών αναγκών των Στρατονόμων που είναι η ξεκούραση και η σίτιση τους με αποτέλεσμα να χάνουν τα προβλεπόμενα γεύματα τις ημέρας και τις ώρες κοινής ησυχίας.
 
Όλα τα παραπάνω λαμβάνουν χώρα μέσα σε απαράδεκτες συνθήκες υγειηνής πράγμα που γίνεται αντιληπτό αν αναλογιστούμε πως για 40 άτομα διατείθενται 4 τουαλέτες εκ των οποίων λειτουργούν μόνο οι 2, οι αποχετευτικοί σωλήνες των οποίον στάζουν στον από κάτω όροφο. Οι θάλαμοι διαμονής διαθέτουν σπασμένα κουφώματα καθώς και ακατάλληλη ηλεκτρολογική εγκατάσταση (π.χ. καλώδια που υπερθερμένονται και λιώνουν όταν λειτουργεί το κλιματιστικό).
 
Δυστυχώς η έλλειψη συντήρησης δεν περιορίζεται μόνο στον τομέα τον εγκαταστάσεων αλλά και στα οχήματα συνοδειών. Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως λόγω ανεπαρκούς συντήρησης των οχημάτων υπήρξαν περιστατικά βλαβών εν κινήσει που έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές του πληρώματος (απώλεια φρένων, σκασίματα ελαστικών, βλάβη σασμάν κ.α.)
 
Επιπροσθέτως μπορείτε να διαπιστώσετε την ύπαρξη πολλών μικροατυχημάτων στο τάγμα ( θραύση φανών κτλ. ) που με μια επιφανειακή παρατήρηση ερμηνεύεται με απροσεξία του οδηγού. Σε βαθύτερη όμως ανάλυση, πως είναι δυνατόν ικανοί ή και επαγγελματίες οδηγοί που οδηγούν εκατοντάδες χιλιόμετρα καθημερινά να υποπέπτουν σε μικρά ατυχήματα «παρκαρίσματος» εάν όχι από έλλειψη ύπνου, εξάντληση και πολύωρων (άνω των 10 ωρών και πολλές φορές νυκτερινών) δρομολογίων. 
 
Ήδη στις 2 τελευταίες Ε.Σ.Σ.Ο. 4 περιστατικά Στρατονόμων που αποκοιμήθηκαν στο τιμόνι κατα τη διάρκεια της υπηρεσίας τους είναι γνωστά στο τάγμα. Μόνο από θαύμα και από την έγκαιρη επέμβαση των συνοδηγών, που πήραν γρήγορα τον έλεγχο του οχήματος στα χέρια τους ,δεν θρηνίσαμε θύματα.
 
Σας παρακαλώ να λάβετε ευθύνη για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης και σας ενημερώνω με κάθε γνώση της βαρύτητας των όσων σας έχω αναφέρει παραπάνω, πως το τραγικό θανατηφόρο ατύχημα που συνέβει στις 19 Απριλίου 2017 στο φίλο και συνάδελφό μου Κεσκινίδη Φίλιππο είναι απλά θέμα χρόνου πριν συμβεί σε έναν νέο στρατονόμο, παίρνοντας μαζί του στο θάνατο το δικό σας φίλο, το δικό σας παιδί, το δικό σας γείτονα...έναν ακόμη Έλληνα.
 
Με εκτίμηση,
Ένας στρατονόμος του 951ΤΣΝ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ 
- Ενωθείτε Μαζί μας στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
 
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
 
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα! 
 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
  • Blogroll

  • Blog Archive