Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Με τις καταθέσεις των υπολοίπων μαρτύρων κατηγορίας (Σούλας Γαλάνη, Αποστόλη Αυλακιώτη, Κώστα Γαλάνη, Δημήτρη Κριτσόβα) συνεχίζεται την Παρασκευή 16/2/18, στα δικαστήρια Λαμίας η έφεση του τ. βουλευτή Μαγκούφη που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 8 μήνες φυλάκιση.
Παρακάτω αναδημοσιεύουμε το κείμενο μας από τα παραλειπόμενα της δίκης Μαγκούφη την περασμένη εβδομάδα:
Η λέξη «αλληλεγγύη» δεν ειναι καθόλου αυτονόητη

Τη Πέμπτη 8/2/18 ξεκίνησε στη Λαμία η έφεση Μαγκούφη κατά της πρωτόδικης καταδίκης του σε φυλάκιση 8 μηνών για ξυλοδαρμό  που προκάλεσε, μεταξύ άλλων, κάταγμα πλευράς στη συναγωνίστρια Σούλα Γαλάνη, μέλους της Π. Γ. του Κινήματος Δεν Πληρώνω.
Η δίκη διακόπηκε, λόγω παρέλευσης ωραρίου και θα συνεχιστεί τη Παρασκευή 16/2/18.

Ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας που πρόλαβε να εξεταστεί ήταν ο Βασίλης Παπαδόπουλος, χειρουργός οφθαλμίατρος και Πρόεδρος του Κινήματος Δεν Πληρώνω.

Η κατάθεση του μάρτυρα ήταν καταπέλτης κατά της βίαιης συμπεριφοράς του τέως βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Μαγκούφη, ο οποίος τραμπούκισε τόσο  λεκτικά όσο και  φυσικά  πολίτες της τοπικής κοινωνίας του Μώλου Φθιώτιδας που διαδήλωναν στα διόδια για το  συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης.

Ο τότε βουλευτής Χρήστος Μαγκούφης, ούτε λίγο ούτε πολύ, κατέβηκε από το αυτοκίνητό του, καθύβρισε με αισχρές λέξεις τη συναγωνίστρια Σούλα Γαλάνη και ακολούθως τη ξυλοκόπησε προκαλώντας της ρωγμώδες κάταγμα 10ης πλευράς.

Η συναγωνίστρια μας μεταφέρθηκε σε άσχημη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας με ασθενοφόρο όπου και νοσηλεύτηκε.

 «Ο βουλευτής Μαγκούφης θα έπρεπε να είχε επισκεφθεί τη γυναίκα που τραυμάτισε στο νοσοκομείο  και να της ζητήσει συγγνώμη για τη απαράδεκτη συμπεριφορά του» κατέθεσε με έμφαση ο Βασίλης Παπαδόπουλος.

Απαντώντας δε στη συνέχεια σε ερωτήσεις των 3 (!) συνηγόρων υπεράσπισης του Μαγκούφη, καθώς και του ίδιου του κατηγορούμενου, γιατί ο Βασίλης Παπαδόπουλος, έσπευσε από την Αθήνα στο Νοσοκομείο Λαμίας, τόσα χιλιόμετρα και μάλιστα 2 η ώρα τη νύχτα, είπε χαρακτηριστικά : «Ξεκινήσαμε το ίδιο βράδυ που μας ενημέρωσαν για την επίθεση σε βάρος της συναγωνίστριας μας, τόσο  ως συναγωνιστές στο πλαίσιο της αλληλεγγύης, όσο και εγώ ο ίδιος ως γιατρός με την ευαισθησία της ιατρικής μου ιδιότητας».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης απόρησαν για την απάντηση αυτή και αναρωτήθηκαν: «Μα καλά, η αλληλεγγύη, σας έκανε να ταξιδέψετε τόσα χιλιόμετρα νυχτιάτικα»;

 Είναι πολύ φυσικό κάποιοι άνθρωποι να μη γνωρίζουν το νόημα της λέξης ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος απευθυνόμενος στην έδρα του δικαστηρίου γνωστοποίησε μια σειρά από δράσεις του Κινήματος Δεν Πληρώνω που αποδεικνύουν ότι η αλληλεγγύη είναι ακρογωνιαίος λίθος της φιλοσοφίας μας.
Και συνέχισε:
«Εκατοντάδες ασθενείς που τα μνημόνια τους στέρησαν τη δυνατότητα πρόσβασης στη πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας, έχουν εξεταστεί αυτά τα χρόνια από το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης του Κινήματος Δεν Πληρώνω.
 Δεκάδες συνάνθρωποι μας πάσχοντες από Σκλήρυνση κατά πλάκας εξετάστηκαν οφθαλμολογικά με μηχανήματα υψηλής εξειδίκευσης με τη βοήθεια  συναγωνιστών του Κινήματος Δεν Πληρώνω.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω σήκωναν στα χέρια τους ασθενείς πασχοντες  από Σκλήρυνση κατά πλάκας προκειμένου να εξετασθούν. Είναι αυτοί οι ίδιοι συναγωνιστές που αμέσως μετά από αυτή τη δράση αλληλεγγύης μετέβησαν με δικά τους έξοδα σε όλες τις γωνιές της Αθήνας επανασυνδέοντας κομμένα ρεύματα και νερά φτωχοποιημένων από την κρίση συνανθρώπων μας.
 Οι ίδιοι αυτοί συναγωνιστές έτρεξαν πρόθυμοι να δώσουν αίμα στη Τράπεζα Αλληλεγγύης του Κινήματος Δεν Πληρώνω το οποίο διατίθετο σε φτωχούς συμπολίτες μας και πάσχοντες απο τη νόσο του Κρον.

Ήταν τα ίδια μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω που γέμισαν δύο φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης και τα μετέφεραν στις γυναικείες φυλακές Αυλώνα Θήβας.

 Το Κίνημα Δεν Πληρώνω βρέθηκε στο πλευρό δομών άστεγων συνανθρώπων μας προσφέροντας  κουβέρτες, ρούχα και τρόφιμα.
Ρέππας- Μαγκούφης
Τα ίδια μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω, ανάμεσα σε όλες τις δράσεις υπερασπιστήκαν λαϊκές οικογένειες που κινδύνευαν από τα κοράκια των πλειστηριασμών. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις εκατοντάδες πράξεις αλληλεγγύης που δίνουν περιεχόμενο στη λέξη που αδυνατούν να κατανοήσουν οι αιρετοί «πατέρες του έθνους» και οι συνήγοροι τους». Τελειώνοντας τη κατάθεση του ο συναγωνιστής Βασίλης Παπαδόπουλος απευθύνθηκε στους συνήγορους του κατηγορούμενου Χρ. Μαγκούφη θέτοντας το ρητορικό ερώτημα: «αλήθεια, εάν στη θέση της συναγωνίστριας μας Σούλας Γαλάνη βρισκόταν ο Χρήστος Μαγκούφης, δε θα πράττατε και εσείς ότι έπραξα και εγώ»;
Η κατάθεση του συναγωνιστή, που κράτησε πάνω από μια ώρα,  δημιούργησε θετικές αντιδράσεις τόσο στο ακροατήριο όσο και στους παρισταμένους δικηγόρους άλλων υποθέσεων πολλοί από τους οποίους έσπευσαν να συγχαρούν το συναγωνιστή μας, τόσο για την κατάθεση του, όσο και για τη γενικότερη δράση του Κινήματος στα κοινωνικά μέτωπα υπεράσπισης του λαού.
  • Blogroll

  • Blog Archive