Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Κως: Χρηματικά πρόστιμα επιβάλλει ξενοδοχείο στους εργαζόμενους

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τρίτη, Φεβρουαρίου 20, 2018
Την έντονη αντίδραση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω,...
προκάλεσε η ενέργεια Ξενοδοχειακού Συγκροτήματος, να θεσπίσει ποινολόγιο.
Συγκεκριμένα, το ξενοδοχείο απαιτεί από τους εργαζόμενους που υποβάλλουν αιτήσεις πρόσληψης, να υπογράφουν σύμβαση στην οποία προβλέπονται χρηματικά πρόστιμα.

Στην ανακοίνωση του Σωματείου, που καταγγέλλει εκβιασμό και τρομοκράτηση των εργαζομένων, αναφέρονται τα εξής:

«Νέα και πολυδιαφημισμένη, τουριστική ξενοδοχειακή μονάδα στην Κω, στο πλαίσιο νέων και παλιών αντεργατικών μέτρων, πιέζει τους εργαζόμενους να υπογράψουν απαράδεκτη και άθλια ατομική σύμβαση.

Πέρα από τους μισθολογικούς όρους πείνας της σύμβασης, η επιχείρηση προχωράει ακόμα ένα βήμα και προσθέτει όρους τιμωρίας και χρηματικών προστίμων σε εργαζόμενους που τυχόν παραβούν τους κανόνες.

Κανόνας 1ος:

Εάν κάποιος πελάτης παραπονεθεί για την καθαριότητα του δωματίου, η εργαζόμενη καμαριέρα θα έχει πρόστιμο 30€, το παράπονο!!!!!

Κανόνας 2ος:

Εάν κάποιος εργαζόμενος αργήσει στη δουλειά του θα έχει πρόστιμο 10€.!!!!

Κανόνας 3ος:

Κατά την έξοδο από την επιχείρηση οι τσάντες των εργαζομένων θα ψαχουλεύονται κατ’ εντολή της Διεύθυνσης από τον φύλακα της πύλης.

Η εργοδοσία θέλει με αυτόν τον τρόπο να εκβιάσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, ώστε πιο εύκολα να υποκύπτουν στις ορέξεις της, για συνθήκες γαλέρας και μισθούς ψίχουλα.

Η εργοδοσία εκμεταλλεύεται την εργασιακή ζούγκλα που κυριαρχεί στους χώρους δουλειάς, με ευθύνη και της σημερινής κυβέρνησης που δεν έκανε τίποτα για την υποστελέχωση του ΣΕΠΕ, για το αντεργατικό πλαίσιο, για την ισχύ των ατομικών συμβάσεων, για την επαναφορά των ΣΣΕ, που δεν έκανε τίποτα για την επαναφορά και αναπλήρωση των απωλειών από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Είναι βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι τέτοιες πρακτικές, θα γίνονται εσαεί αποδεκτές από τους εργαζόμενους.

Το Σωματείο θα προχωρήσει σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας και θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του, για να μείνει αυτή η κατάπτυστη σύμβαση στα χαρτιά.

Η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κω, Κική Μακρή, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου, ανέφερε ότι θα υπάρξει καταγγελία, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι ζουν σε καθεστώς τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς.










  • Blogroll

  • Blog Archive