Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ 

Μετά από την πολύωρη ακροαματική διαδικασία που ολοκληρώθηκε σε τρια μέρη (τρεις ημέρες), έληξε σήμερα η δίκη του Χρ. Μαγκούφη.

Η έφεση στην πρωτόδικη απόφαση όπου είχε καταδικαστεί σε 8μηνη  φυλάκιση για τον ξυλοδαρμό της συναγωνίστριας Σούλας Γαλάνη έληξε με την καταδίκη του κατηγορούμενου Χρήστου Μαγκούφη σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών.

Μετά από καταθέσεις μιας σειράς μαρτύρων τόσο της υπεράσπισης όσο και της πολιτικής αγωγής το δικαστήριο απεφάνθη ότι το σπάσιμο πλευρό  πολίτη από βουλευτή κοστίζει 3 μήνες φυλάκιση  με αναστολή.

Ειναι μια δικαίωση, έστω και με την μικρή αυτή ποινή,   για την ηθική ικανοποίηση της συναγωνίστριας μας. 
Ελπίζουμε ότι η ιστορία και ο λαός της χώρας να δώσει τη πρέπουσα απάντηση στη μνημονιακή και φυσική επίθεση των "εκλεκτών" εκπροσώπων του στο κοινοβούλιο.
Δεν επιτρέπουμε σε κανένα αιρετό αξιωματούχο να καταπατάει τα συνταγματικά μας δικαιώματα πόσο μάλλον τα  βασικά ανθρώπινα.
Η σημερινή μεγάλη νίκη του Κινήματος Δεν Πληρώνω τσάκισε την υπεροψία και τον τραμπουκισμο των καλοβολεμένων μνημονιακών βουλευτών, με την περισσή αλαζονεία, που νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να ασελγούν απέναντι σε απλούς πολίτες που μάχονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.
Ας σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ένα κίνημα πολιτικής ανυπακοής, όπως το Κίνημα δεν Πληρώνω, καθίζει στο σκαμνί έναν   μνημονιακό βουλευτή.
Η καταδίκη Μαγκούφη, έστω και με αυτή τη συμβολική ποινή, αποτελεί ένα μάθημα για όλους αυτούς που νομίζουν ότι έχουν δικαίωμα ζωής και θανάτου απέναντι στους πολίτες.
Ταυτόχρονα, αποτελεί, μια προειδοποίηση για όλους αυτούς τους αιρετούς άρχοντες του κοινοβουλίου που συμπεριφέρονται με υπεροπτική αλαζονεία απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό.
Δηλώνουμε ότι όποιος τολμά να απλώσει το χέρι του στους αγωνιζόμενους πολίτες θα έχει την τύχη του Μαγκούφη: δημόσια ηθική απαξίωση και  αντιμετώπιση της δικαιοσύνης.
Να είναι σίγουροι ότι θα καθίσουν στο σκαμνί και όλοι όσοι καταχράστηκαν και συνεχίζουν να καταχρώνται τα αξιώματα που απέκτησαν με απατηλές υποσχέσεις , όλα αυτά τα χρόνια της μνημονιακής χολέρας.

12-3-18
 
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.oxidiodia.gr

  • Blogroll

  • Blog Archive