Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Νεκρή εντοπίστηκε σήμερα το μεσημέρι η πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Μπιλίση Χρουσάλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, βρέθηκε πνιγμένη σε θαλάσσια περιοχή της Επανομής Θεσσαλονίκης, γνωστή ως Κτήμα του Καραγκιόζη.
Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για να...
αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.
H σορός της 71χρονης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου αναγνωρίστηκε από οικείους της.
Σύμφωνα με τα έως τώρα ευρήματα, έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και τα στοιχεία δείχνουν αυτοκτονία. Μάλιστα, στο σημείο εντοπισμού της σορού βρέθηκε κι ένα ιδιόχειρο σημείωμα στο οποίο δεν διευκρινίζει τους λόγους που την οδήγησαν στην πράξη της. Ζητάει συγνώμη από τα παιδιά της και δίνει μόνο κάποιες διευκρινίσεις για κληρονομικά ζητήματα.
Η νεκροψία- νεκροτομή αναμένεται να γίνει αύριο το πρωί και θα ρίξει φως στα ακριβή αίτια του θανάτου.     
Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας διαφθοράς, Αχιλλέας Ζήσης είχε ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά της προέδρου του συμβολαιογραφικού συλλόγου της Θεσσαλονίκης, Ιωάννας Μπιλίση Χρουσαλά για υπεξαίρεση 500.000 ευρώ από πλειστηριασμούς.

Διαβάστε για τη δίωξη:


Ποινική δίωξη παρήγγειλε ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης σε βάρος της προέδρου των συμβολαιογράφων εφετειακής περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Μπιλίση-Χρουσαλά, με την κατηγορία της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, σε βαθμό κακουργήματος.
Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», η δίωξη έχει ασκηθεί με τις επιβαρυντικές διατάξεις του άρθρου 1608 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος και συνδέεται με πλειστηριασμούς ακινήτων -φυσικών και νομικών προσώπων- που διενήργησε η ίδια κατά το 2015.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η πρόεδρος του συμβολαιογραφικού συλλόγου δεν κατέθετε τα χρήματα από πλειστηριασμούς ακινήτων για χρέη προς την εφορία, στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων υπέρ του δημοσίου, αλλά τα παρακρατούσε η ίδια. Εκτιμάται ότι εκείνη την περίοδο καταχράστηκε περίπου 500 με 600 χιλιάδες ευρώ.
Σε ανωμοτί (ως ύποπτη) κατάθεσή της, η κατηγορούμενη φέρεται να έχει επιστρέψει ένα μεγάλο μέρος του υπεξαιρεθεντος ποσού (περίπου 300 χιλιάδες ευρώ) και να έχει δηλώσει την πρόθεσή της να επιστρέψει και τα υπόλοιπα χρήματα.
Τέλος, εξετάζεται να μπουν στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης τόσο οι διαδικασίες άλλων πλειστηριασμούς που έχουν γίνει στη Θεσσαλονίκη, όσο και η ΦΑΕ Θεσσαλονίκης που καθυστέρησε σημαντικά να ενημερώσει τις αρχές για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive