Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Ακροδεξιός εκπαιδευτικός χαστούκισε μαθητή δημοτικού στη Σητεία

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Σάββατο, Μαρτίου 31, 2018
Ανάστατοι είναι γονείς κι εκπαιδευτική κοινότητα στη Σητεία Λασιθίου...
μετά την καταγγελία μητέρας μαθητή της Δ’ Δημοτικού ότι εκπαιδευτικός ειδικότητας πληροφορικής χειροδίκησε σε βάρος του γιου της, λόγω μιας… απορίας.

Η καταγγελία διερευνάται ήδη από τις αρμόδιες αρχές, ενώ ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης, Γιώργος Τερζάκης κάλεσε χθες μέσω τοπικού τηλεοπτικού σταθμού τον καταγγελλόμενο να μην προσέλθει τη Δευτέρα στην τάξη αλλά να μεταβεί στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου για να δώσει τη δική του εκδοχή σε σχέση με τα γεγονότα.

Ο σύλλογος γονέων συμπαραστέκεται στη μητέρα, προσυπογράφοντας την καταγγελία της, ενώ όπως φαίνεται από αναρτήσεις γονέων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν αποφασίσει να απαγορεύσουν στα παιδιά τους την παρακολούθηση μαθημάτων του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού, χαρακτηρίζοντάς τον “επικίνδυνο” και προχωρώντας σε συλλογή υπογραφών εναντίον του. Σε προσωπική επαφή του καταγγελλόμενου με γονείς δήλωσε πως η αντίδρασή του οφειλόταν στο “νευρικό” χαρακτήρα του και στο ότι “δε γουστάρει τους Σητειακούς”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω εκπαιδευτικός βρίσκεται στο στόχαστρο, καθώς μέσω βίντεο στο γνωστό ιστότοπο “Youtube” δε διστάζει να αναρτά ακραία ξενοφοβικό και ρατσιστικό περιεχόμενο, το οποίο όπως καταγγέλουν χρήστες του μέσου προπαγανδίζει και στους μαθητές τους. Συγκεκριμένα κάτω από ένα τέτοιο βίντεο βρίσκεται σχόλιο: “

Άχρηστε ρατσιστή, πώς μιλάς έτσι στα παιδιά του δημοτικού”; προσθέτοντας πως δουλειά του είναι να διδάσκει και όχι να κάνει ρατσιστές τους μαθητές. Σε ένα κρεσέντο σεξισμού και αποποίησης ευθυνών ο καταγγελλόμενος απάντησε: “Αγαπητή φίλη σε ευχαριστώ για τον τίτλο του ρατσιστή. Όμως μιας και απαντώ σε γυναίκα (οι άντρες φοράνε παντελόνια και δεν κρύβονται πίσω από την ανωνυμία), εγώ θα συνεχίσω να ανεβάζω βιντεάκια στο κανάλι μου το οποίο είναι προσωπικό και ουδεμία σχέση έχει με το χώρο εργασίας μου”.

Οι τοπικοί σύλλογοι δασκάλων σε Σητεία και Ηράκλειο μέχρι στιγμής τηρούν στάση αναμονής, κάνοντας λόγο για καταδικαστέα φαινόμενα και πράξεις που αν έχουν συμβεί δεν τιμούν τον εκπαιδευτικό κλάδο.

Από την πλευρά μας σημειώνουμε ότι είναι μάλλον λυπηρό το γεγονός πως έπρεπε να φτάσουμε σε ξυλαδαρμό μαθητή για να κινητοποιηθούν επώνυμα και μαζικά οι γονείς, όταν όπως φαίνεται οι ακροδεξιές του απόψεις ήταν ευρέως γνωστές στην τοπική κοινωνία εδώ και καιρό. Ας είναι ένα καμπανάκι για παρόμοιες περιπτώσεις ανά την Ελλάδα, που σκοντάφτουν συχνά στο φόβο μαθητών και γονιών “μην μπλέξουν”, αφήνοντας ανενόχλητους τους κατ’όνομα λειτουργούς της εκπαίδευσης να διασπείρουν το μίσος και το ρατσισμός στις πιο ευαίσθητες ηλικίες.katiousa
  • Blogroll

  • Blog Archive