Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Νεκροί από την κατάρρευση γέφυρας στη Φλόριντα

Posted by ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΡΑΤΣΙΩΤΗ Παρασκευή, Μαρτίου 16, 2018
Αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν μία πρόσφατα εγκατεστημένη πεζογέφυρα κατέρρευσε στο Μαϊάμι της Φλόριντα σήμερα, Πέμπτη, συνθλίβοντας τουλάχιστον πέντε αυτοκίνητα, σύμφωνα με τις αρχές. O γερουσιαστής Μπιλ Νέλσον δήλωσε ότι...
από 6 έως και 10 ενδέχεται να είναι οι νεκροί.

Οι διασώστες αναζητούν ίχνη ζωής κάτω από 950 τόνους τσιμέντου και ανάμεσα στα συντρίμμια και τα αυτοκίνητα, που καταπλακώθηκαν σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους αυτοκινητοδρόμους της νότιας Φλόριντας.

Άγνωστος αριθμός ανθρώπων είναι παγιδευμένος κάτω από 950 τόνους τσιμέντο, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης. Η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης συνέστησαν στους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

Πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο και αναρριχήθηκαν στα συντρίμμια της γέφυρας, ενώ οι γιατροί προσέφεραν βοήθεια στους τραυματίες. Τουλάχιστον έξι άτομα ανασύρθηκαν και απομακρύνθηκαν με ασθενοφόρα.

Στην επιχείρηση των συνεργείων εστιάζουν οι αρχές, ενώ όταν οι επιχειρήσεις, «το γραφείο ανθρωποκτονιών θα αναλάβει ηγετικό ρόλο» δήλωσε επικεφαλής της αστυνομίας, ενώ τα αίτια της κατάρρευσης παραμένουν αδιευκρίνιστα, μέχρι στιγμής.

Οι προσπάθειες δυσχεραίνονταν από την αβεβαιότητα για το κατά πόσο ευσταθής είναι η γέφυρα, καθώς ένα τμήμα της παραμένει στον αέρα. Κάποια στιγμή η αστυνομία ζήτησε από τα ελικόπτερα των καναλιών που κάλυπταν σε ζωντανή μετάδοση το δυστύχημα να φύγουν, ώστε οι διασώστες να μπορέσουν να ακούσουν τις φωνές των παγιδευμένων ανθρώπων που ζητούσαν βοήθεια.

Η γέφυρα δεν είχε ανοίξει ακόμη για το κοινό. Στήθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου και συνδέει την πόλη με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντας. «Είμαστε συγκλονισμένοι και λυπημένοι για τα τραγικά γεγονότα που εκτυλίσσονται στη γέφυρα», δήλωσε εκπρόσωπος του πανεπιστημίου.

Η μέθοδος για «επιταχυνόμενη κατασκευή γέφυρας» υποτίθεται ότι μειώνει τους κινδύνους για τους εργαζόμενους και τους πεζούς, υποστήριξε το πανεπιστήμιο την ώρα που έχουν αρχίσει να εγείρονται ερωτηματικά.

Μία 23χρονη φοιτήτρια δήλωσε ότι δεν εκπλήσσεται, όταν άκουσε ότι η γέφυρα κατέρρευσε. «Έγινε πολύ γρήγορα για να πιστέψουμε ότι η γέφυρα ήταν σταθερή» πρόσθεσε η ίδια που δεν ήταν στην πανεπιστημιούπολη την ώρα του συμβάντος, αλλά περνάει από εκεί σχεδόν καθημερινά. Οι σπουδαστές αυτήν την περίοδο έχουν διακοπές από τα μαθήματά τους από τις 12 μέχρι τις 17 Μαρτίου.

Η εταιρεία Munilla Construction Management, που είχε εγκαταστήσει την πεζογέφυρα, έκανε λόγο για «καταστροφική κατάρρευση που προκάλεσε τραυματισμούς και απώλειες ζωών». Το κόστος του έργου ήταν 14,2 εκατομμύρια δολάρια και χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ.











efsyn

  • Blogroll

  • Blog Archive