Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Σε μια δίκη που στιγματίστηκε από την «απολογία» μίσους του Μητροπολίτη Αιγιαλείας, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου αποφάσισε την αθώωση του Αμβρόσιου.

Ο Αμβρόσιος εμφανίστηκε αμετανόητος και μάλιστα «ονειρεύτηκε»...
δολοφονίες ομοφυλοφίλων από το εδώλιο του κατηγορουμένου. Ωστόσο, το δικαστήριο τελικά τον κήρυξε αθώο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έδρα δέχτηκε τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου οτι οι εκφράσεις «φτύστε τους, μαυρίστε τους» αναφέρονταν σε πολιτικούς και όχι σε ομοφυλόφιλους και ότι ήταν μεταφορικές…

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος κατηγορείτο για παράβαση 12 άρθρων της νομοθεσίας, συγκεκριμένα κατηγορήθηκε για «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος».

Την αθώωση του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου είχε προτείνει νωρίτερα και η εισαγγελέας της έδρας του δικαστηρίου Αιγίου στην οποία εκδικάζεται η μήνυση κατά του Μητροπολίτη, ο οποίος κατηγορείται για την σύνταξη άρθρου μίσους εναντίον των ομοφυλόφιλων.


Προκλητικός ο Αμβρόσιος στην απολογία του

Ο Μητροπολίτης με αφορμή τα Pride και μία χαρακτηριστική φωτογραφία που είχε μαζί του, ενός νεαρού, που ήταν ντυμένος παπάς είπε: «Αν είχα όπλο και με άφηνε ο νόμος θα το χρησιμοποιούσα να ξεμπερδεύουμε.»

«Όλους αυτούς ο Θεός τους σιχαίνεται» φέρεται να πρόσθεσε ο Αμβρόσιος αναφερόμενος στους ομοφυλόφιλους κατά την απολογία του. Ο Μητροπολίτης ισχυρίστηκε επίσης ότι είναι τιμή του να βρίσκεται σε αυτή τη θέση…

Ο Αμβρόσιος μίλησε για αμαρτωλούς που δεν μετανοούν και αναρωτήθηκε λέγοντας: «και το κοράνι λέει να πολεμάτε τους απίστους αλλά δεν είδα να έχετε ευιασθησίες σε αυτό το θέμα» αναφερόμενος στους μηνυτές του…

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος Καλαβρύτων και Αιγιαλείας στην απολογία του υποστήριξε πως «κανένας δεν έφτυσε κανέναν και κανένας δεν επιτέθηκε σε κανέναν επειδή το είπα εγώ. Δεν έπρεπε να είμαι κατηγορούμενος».


Γιατί δικάστηκε ο Αμβρόσιος

Ο  Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος πέρασε την πόρτα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου μετά τη μήνυση εννέα πολιτών και την κλήση που του απέστειλε η εισαγγελέας Κωνσταντούλα Αθανασοπούλου για παράβαση 12 άρθρων της νομοθεσίας.

Κατηγορήθηκε για «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος», με αφορμή άρθρο του στις 4 Δεκεμβρίου του 2015, όταν εξ’ αφορμής του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, προέτρεψε από προσωπική του ιστοσελίδα την υπόλοιπη «υγιή» κοινωνία στην άμεση και έμπρακτη αποδοκιμασία των ομοφυλόφιλων.

«Μην τους πλησιάζετε! Μην τους ακούτε! Μην τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της κοινωνίας! Δεν μπορούν κάποιοι ξεφτιλισμένοι να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής τους!», έγραφε ο Αμβρόσιος και συνέχιζε:

«Ε λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελλοκομεία!.
















tribune
  • Blogroll

  • Blog Archive