Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Σύμβουλος της Novartis με σύμβαση ο Στουρνάρας

Posted by Β.Π. Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018
Νέα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια για την υπόθεση Novartis.
 Αυτή τη φορά δημοσιεύματα φαίνεται να καίνε τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα καθώς τον θέλουν να έχει υπογράψει σύμβαση παροχής υπηρεσιών με τη φαρμακευτική εταιρεία ώστε να παρέχει έμμισθες υπηρεσίες συμβούλου όντας πρόεδρος του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Σε απάντηση του ο Γ. Στουρνάρας φαίνεται να επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα.

Όπως αποκαλύπτε...ι δημοσίευμα του Documento, σε έγγραφο που μεταβιβάστηκε την Τρίτη στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής από την Εισαγγελία Διαφθοράς, ο Γ. Στουρνάρα φαίνεται να υπήρξε έμμισθος σύμβουλος της  ελβετικής φαρμακευτικής εταιρείας.
 
Όπως αποκαλύπτεται, όντας πρόεδρος του ΙΟΒΕ, είχε υπογράψει την 26η Σεπτεμβρίου 2011 σύμβαση για να πληρώνεται από τη Novartis με σκοπό να της παρέχει υπηρεσίες συμβούλου. Σύμβαση η οποία διήρκησε έως τις το τέλος του 2011.
 
Συνολικά, ο πρώην υπουργός Οικονομικών φαίνεται να έλαβε 4.000 ευρώ μεικτά από την εταιρεία ώστε να παρουσιάσει σε μία κλειστού τύπου διαδικασία την τότε οικονομική κατάσταση στην ελληνική αγορά και τις πιθανές μελλοντικές εξελίξεις, οι οποίες έγιναν ενώπιον της Διοικητικής Επιτροπής της Novartis.
 
Όπως αποκαλύπτουν τα έγγραφα, η πρώτη παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου του 2011.
 
Σε κατάθεση της άλλωστε η προστατευόμενη μάρτυρας «Αικατερίνη Κελέση» είχε πει για τον Γ. Στουρνάρα πως «δωροδοκήθηκε με ικανό ποσό το ύψος του οποίου δεν μπορώ να προσδιορίσω. Σε δυο περιπτώσεις τουλάχιστον, προτού συναντηθεί ο Φρουζής με τον Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, είχε μαζί του μια μαύρη αντρική τσάντα γεμάτη χρήματα, τα οποία είμαι βέβαιη ότι προορίζονταν για τον τελευταίο. Είναι βέβαιο ότι ο Στουρνάρας έλαβε απευθείας συνολικά ως δώρα, ποσό τουλάχιστον ενός εκατ. ευρώ, χωρίς να συμπεριληφθούν τα ποσά που έλαβε μέσω Mindwork».
  • Blogroll

  • Blog Archive