Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Το δικαστήριο ολοκλήρωσε την ανάγνωση του εγγράφου 275, που περιείχε το σύνολο...
των κλήσεων που έλαβαν χώρα το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα (17-18/9/2013), και τα πορίσματα ήταν αποκαλυπτικά.

Η συγκρότηση του τάγματος εφόδου που συγκεντρώθηκε στα γραφεία της Νίκαιας, κατόπιν μηνύματος του πυρηνάρχη της ΧΑ Γεώργιου Πατέλη, πραγματοποιήθηκε κατά τον πάγιο ιεραρχικό τρόπο δράσης της οργάνωσης και αποδεικνύει τον οργανωμένο χαρακτήρα της δολοφονικής επίθεσης.

Συγκεκριμένα προέκυψαν οι ακόλουθες κλήσεις:

    23:19: ο Ι. Άγγος, μέλος της Ασφάλειας της Νίκαιας, ευρισκόμενος στην καφετέρια Κοράλλι και αφού έχει εντοπίσει την παρέα του Παύλου Φύσσα, καλεί τον Ι. Καζαντζόγλου, υπεύθυνο πολιτικής δράσης της ΤΟ Νίκαιας.
    23:21: ο Ι. Καζαντζόγλου καλεί τον Γ. Πατέλη, υπεύθυνο της τοπικής Νίκαιας και συνομιλεί μαζί του για 198 δευτερόλεπτα.
    23:26: ο Γ. Πατέλης κάνει αναπάντητη κλήση στον βουλευτή και περιφερειάρχη Πειραιά I. Λαγό, ο οποίος επιστρέφει την κλήση που τελικά διαρκεί 64 δευτερόλεπτα.
    23:28: Αποστέλλεται το μήνυμα από τον υπολογιστή της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, με ειδική διαβάθμιση και αποδέκτες τα μέλη της Ασφάλειας: «Όλοι τώρα στην Τοπική. Όσοι είσαστε κοντά. Δεν θα περιμένουμε μακρινούς. Τώρα».
    23:28-23:50: πολλά από τα μέλη της Ασφάλειας καλούν τους Πατέλη και Καζαντζόγλου για να πληροφορηθούν το αντικείμενο της δράσης, ανάμεσά τους οι κατηγορούμενοι Ι. Κομιάνος, Γ. Σταμπέλος, Ι. Δήμου, Γ. Τσακανίκας, Γ. Ρουπακιάς, Αρ. Χρυσαφίτης. Μέσα σε είκοσι μόλις λεπτά, η ομάδα κρούσης, περί τα 20 άτομα, έχει συγκροτηθεί στα γραφεία της Νίκαιας.
    23:50: αποστέλλεται το τελικό μήνυμα Λαγού στον Πατέλη. Η πομπή μηχανών και αυτοκινήτων ξεκινά από τη Νίκαια με προορισμό την καφετέρια Κοράλλι στο Κερατσίνι. Σύμφωνα με δηλώσεις συγκατηγορουμένων του, ο κατηγορούμενος Κομιάνος δηλώνει ρητά τον σκοπό της ομάδας πριν ξεκινήσει η πομπή: “Πάμε για μάχη”.
23:50-00:05: Σιγή ασυρμάτου στα τηλέφωνα της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατηγορουμένων. Το τάγμα εφόδου μεταβαίνει στο Κοράλλι και επιτίθεται στον Παύλο Φύσσα με τρόπο που έχει τεκμηριωθεί από πλήθος αυτοπτών μαρτύρων που κατέθεσαν στο ακροατήριο. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ δεν παρεμβαίνουν, όταν ο Ρουπακιάς έρχεται με το αυτοκίνητό του ανάποδα από την Παναγή Τσαλδάρη και μαχαιρώνει τον Φύσσα, την ώρα που αυτός χτυπιέται από άλλα τρία άτομα. Μετά τις 00:09, οι τηλεφωνικές επικοινωνίες επανέρχονται με καταιγιστικό ρυθμό (πάντοτε σύμφωνα με τους κατηγορουμένους “για το ποδόσφαιρο” ή “για εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής”) .
    00:09: ο Ι. Άγγος καλεί και συνομιλεί (16”) με τον Γ. Πατέλη.
    00:11: ο Γ. Σταμπέλος καλεί και συνομιλεί με τον Γ. Ρουπακιά και στη συνέχεια καλεί απευθείας τον Ι. Λαγό και συνομιλεί μαζί του για 72 δευτερόλεπτα (κατά δήλωσή του, τον ενημερώνει για τη σύλληψη Ρουπακιά).
    00:15: ο Ι. Λαγός καλεί και συνομιλεί με τον Γ. Πατέλη για 43 δευτερόλεπτα.
    00:17: ο Γ. Ρουπακιάς καλεί και συνομιλεί με τον Γ. Πατέλη για 51 δευτερόλεπτα.
    00:22: ο Γ. Ρουπακιάς καλεί και συνομιλεί με τον Γ. Πατέλη για 104 δευτερόλεπτα.
    00:28: ο Γ. Ρουπακιάς καλεί και συνομιλεί με τον Γ. Πατέλη για 66 δευτερόλεπτα.
    00:30: ο Ι. Λαγός καλεί και συνομιλεί με τον Γ. Πατέλη για 137 δευτερόλεπτα.
    00:37: ο Ν. Μιχαλολιάκος καλεί και συνομιλεί με τον Λαγό για 45 δευτερόλεπτα.
    00:38: ο Ι. Λαγός καλεί και συνομιλεί με τον Γ. Πατέλη για 58 δευτερόλεπτα.
    00:39: ο Γ. Ρουπακιάς καλεί και συνομιλεί με τον Γ. Πατέλη για 110 δευτερόλεπτα.

Από το σημείο αυτό και πέρα, συνδυάζοντας τις κλήσεις Πατέλη-Μικελάτου (συζύγου Ρουπακιά)-Ρουπακιά-Λαγού, προκύπτει αδιαμφισβήτητα η απόπειρα συγκάλυψης του ρόλου της Χρυσής Αυγής στη δολοφονία Φύσσα: συνολικά μετά τη δολοφονία Φύσσα και για τρεις ώρες, οι Πατέλης-Ρουπακιάς ανταλλάσσουν 6 κλήσεις διάρκειας 365 δευτερολέπτων και οι Πατέλης-Λαγός ανταλλάσσουν 7 κλήσεις μέσω κινητού διάρκειας 593 δευτερολέπτων και 4 κλήσεις μέσω σταθερού διάρκειας 586 δευτερολέπτων, συνολικά δηλαδή 11 κλήσεις με διάρκεια 20 λεπτά της ώρας.

Κρίσιμα είναι ακόμα τα ευρήματα που προκύπτουν από τις κεραίες που ενεργοποιούν όσοι κατηγορούμενοι κάνουν εξερχόμενες κλήσεις, καθώς – σύμφωνα και με τα αναλυόμενα από τη ΔΑΕΕΒ – με τον τρόπο αυτό αποδεικνύεται η παρουσία των περισσότερων κατηγορουμένων στο επίμαχο σημείο.




Η ταυτοποίηση των ατόμων που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση στον Παύλο Φύσσα προκύπτει περαιτέρω από απολογίες και υπομνήματα κατηγορουμένων: πέραν του Ρουπακιά, σημαντικές είναι οι αποκαλύψεις στις οποίες έχει προβεί ο κατηγορούμενος Ιωάννης Δήμου, τον οποίο η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί μέχρι και σήμερα (με δηλώσεις συνηγόρων υπεράσπισης στο δικαστήριο) να στοχοποιεί ως υπεύθυνο για την ειδοποίηση του Ρουπακιά.
  • Blogroll

  • Blog Archive