Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Έκθεση για δολοφονία Φύσσα: Κατά την επίθεση σταμάτησαν οι διαβιβάσεις της ΕΛΑΣ

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 14, 2018
Η τεχνική έκθεση του "Forensic Architecture", η ανάγνωση του οποίου ξεκίνησε χθες ενώπιον του δικαστηρίου και συνεχίστηκε σήμερα...
περιλαμβάνει μαρτυρικές καταθέσεις σε συνδυασμό με οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες της περιοχής. Όπως διαβάστηκε στο δικαστήριο, η έκθεση που ζήτησε η οικογένεια Φύσσα καταλήγει υποστηρίζοντας: "εγείρονται λοιπόν ερωτήματα ως προς τις καταθέσεις των μαρτύρων αστυνομικών".

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται σχετικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: "Μέσω της ανάλυσης προέκυψε το ακριβές συμβάν. Ανακύπτουν ερωτήματα για τον ρόλο της αστυνομίας να εμποδίσει τη δολοφονική επίθεση".

Σύμφωνα με την έκθεση, η σειρά των γεγονότων έχει προκύψει από μαρτυρίες που συμπληρώνουν το οπτικοακουστικό υλικό, στο οποίο φαίνονται οι μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ, της οποίας οι αστυνομικοί ισχυρίστηκαν ότι μέχρι τις 23:59 δεν είχαν λάβει από το Κέντρο σχετική πληροφόρηση.

"Ο επικεφαλής Τσολακίδης δήλωσε ότι μόνο μια ομάδα είχε φτάσει. Φαίνονται δύο. Μετά φαίνεται να φτάνει κομβόι 8 μοτοσικλετών και 2 αυτοκινήτων, από Κερατσίνι προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής Νίκαιας. Το κομβόι στρίβει στην Κεφαλληνίας, αφού δεν φαίνεται στην Ξάνθου", επισημαίνει η έκθεση και συνεχίζει:

"Ο Παύλος και οι φίλοι του τράπηκαν σε φυγή στην οδ. Τσαλδάρη. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης οι διαβιβάσεις σταμάτησαν για 1'. Κατά το χρονικό εκείνο διάστημα το όχημα του Ρουπακιά προσέγγισε το σημείο, και η δολοφονία έγινε μεταξύ 00:03 και 00:06. Περιτριγυριζόταν ο Παύλος από 3 άτομα της Χ.Α. Περισσότερες μορφές με μαύρα ρούχα και άσπρα κράνη πλησιάζουν. Φαίνεται να τρέχουν προς το αυτοκίνητο, προφανώς για να ακινητοποιήσουν τον Ρουπακιά. Αντίθετα με τους χρυσαυγίτες που έφυγαν, οι φιγούρες αυτές παρέμειναν στο σημείο. Στις 00:05:20 ο Αναστάσιος Τσολακίδης (σ.σ. Αστυνομικός) διαβίβασε στο Κέντρο σχετικά με τον τραυματισμό του Π. Φύσσα".

Η έκθεση καταλήγει δε υπογραμμίζοντας ότι "ο συγχρονισμός αποδεικνύει ότι οι αστυνομικοί είχαν φτάσει στο σημείο 5' πριν το μαχαίρωμα, έκαναν στροφή στην Ξάνθου, ενέργεια για την οποία δεν ενημέρωσαν το Κέντρο, και βρίσκονται ξανά στο σημείο 2' πριν την δολοφονία. Εγείρονται λοιπόν ερωτήματα ως προς τις καταθέσεις των μαρτύρων αστυνομικών".



news247
  • Blogroll

  • Blog Archive