Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Folli Follie: Έρχονται οι πρώτες αγωγές από τους επενδυτές

Posted by ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΡΑΤΣΙΩΤΗ Τρίτη, Οκτωβρίου 16, 2018
Σημειώνεται πως εντός της εβδομάδας θα κατατεθούν οι πρώτες αγωγές στα ελληνικά δικαστήρια από μετόχους και ομολογιούχους της Folli Follie.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών Γιάννης Κυριακόπουλος σε δηλώσεις του ανέφερε πως...
έχουν ετοιμαστεί ήδη οι πρώτες 20 υποθέσεις και ως το τέλος της εβδομάδος θα κατατεθούν. Οι αγωγές, που θα συνοδεύονται από αίτημα διάρρηξης των πράξεων προσημείωσης της περιουσιακών στοιχείων της FF, δεν θα στρέφονται μόνο κατά της εταιρείας αλλά «παντός υπευθύνου» και προσωπικά κατά στελεχών της διοίκησης, τράπεζες – συμβούλους, αναδόχους, ορκωτούς ελεγκτές, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και «γενικά κατά οποιουδήποτε μπορεί να εμπλέκεται» στο μεγαλύτερο σκάνδαλο στα χρονικά. «”Μerry go around” (γύρω γύρω όλοι) δεν έκαναν για να στήσουν την απάτη, όλοι λοιπόν πρέπει να πληρώσουν».

Παράλληλα, ο κ. Κυριακόπουλος επισημαίνει πως πάνω από 450 μέτοχοι και ομολογιούχοι έχουν αποτανθεί στην Ένωση και πως «παραγραφή σε τέτοιες απάτες δεν υπάρχει».

Ο ίδιος κάνει λόγο για «αργόσυρτη διαδικασία αποκάλυψης του σκανδάλου», ενώ με βάση τα όσα έχουν δημοσιευτεί μέχρι στιγμής από το πόρισμα της Alvarez & Marsal για έναρξη της απάτης «πιθανώς από το 2001 ανακύπτουν αναρίθμητα νέα ερωτήματα για εξαπάτηση επενδυτών κατά το παρελθόν».











dikaiologitika

  • Blogroll

  • Blog Archive