Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Οι μνήμες από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου είναι ακόμα ζωντανές. Θυμόμαστε το κατασκευασμένο βίντεο του Μέγκα που ήθελε να «αθωώσει» τους δράστες και τη συγγνώμη του καναλιού. Θυμόμαστε τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που περιέγραψαν οι αυτόπτες μάρτυρες. Θυμόμαστε τις φωτιές στους δρόμους. Σήμερα το Μέγκα είναι κλειστό αλλά από ότι φαίνεται επιχειρείται από κάποιους οι δράστες να πέσουν στα μαλακά.
Ο εισαγγελέας  Βασίλειος Χανής κατά την...
αγόρευση του ζήτησε να μετατραπεί η κατηγορία για τον Επ. Κορκονέα από «ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο»  σε «δολοφονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο» (πρόταση που είχε μειοψηφήσει σε πρώτο βαθμό), Για τον έτερο των κατηγορουμένων Βασίλη Σαραλιώτη ζήτησε την απαλλαγή του θεωρώντας ότι δεν έχει καμία συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Με λίγα λόγια κάποιοι θέλουν να πέσουν και οι δύο στα μαλακά.
Να θυμίσουμε ότι ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος πέθανε από σφαίρα , που καρφώθηκε στον 10ο θωρακικό σπόνδυλο, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο. Ο Αλέξης ήταν άοπλος όπως και οι φίλοι του.
Οι μάρτυρες που ήταν εκεί όταν o ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας δολοφόνησε τον 15χρονο μαθητή, Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο είπαν πως τον είδαν να σηκώνει το πιστόλι, να πυροβολεί, να βρίζει, να ξαναπυροβολεί και να φεύγει σαν να μη συνέβη τίποτα. Είδαν τον Αλέξανδρο πεσμένο στο έδαφος, τα πρόσωπα των φίλων του να παγώνουν.
Όταν εμφανίζεται στον ανακριτή μετά το γεγονός ο Κορκονέας είναι προκλητικός και αμετανόητος  κατά την απολογία του. Μιλά για "ανάρμοστη και αποκλίνουσα συμπεριφορά του θύματος" και ξεσηκώνει κατακραυγή.
Όταν αντιλαμβάνεται την γενική κατακραυγή αλλάζει τροπάριο. Ο συνήγορος των δύο ειδικών φρουρών, Αλέξης Κούγιας, κάνει λόγο για"ανθρωποκτονία από αμέλεια" και "εξοστρακισμό της σφαίρας” μέχρι να αποδομηθεί το σενάριο αλλά να μείνει το σύνθημα «Το όπλο του μπάτσου είναι μαγικό, ρίχνει στον αέρα και βρίσκει στο ψαχνό»
Διαμέσου του δικηγόρου του Αλ. Κούγια όμως τα επόμενα χρόνια συνεχίζει να διαμηνύει πως είναι μετανιωμένος. Φτάνει στο σημείο να δηλώσει ο συνήγορος υπεράσπισης του Κορκονέα πως «θα προτιμούσε να είναι ο ίδιος στη θέση του Γρηγορόπουλου, πως είναι δότης αίματος, αγαπά τους ανθρώπους και δεν ήθελε να σκοτώσει».
Το 2016 όμως ο κύριος Κούγιας παραιτείται από συνήγορος υπεράσπισης του Επ. Κορκονέα γιατί ο δεύτερος δεν κρατήθηκε και επανήλθε στις αρχικές του δηλώσεις λέγοντας χαρακτηριστικά στην πρόεδρο του δικαστήριου: «Δεν πρόκειται να ζητήσω συγγνώμη από κανένα δεκαπεντάχρονο».
Σήμερα ο εισαγγελέας αμφιβάλει για το αν υπήρχε δόλος.

tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive