Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Αεροπορική εταιρεία αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από μια 21χρονη, μετά και τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις της για τον τρόπο που...
της φέρθηκε το πλήρωμα καμπίνας εξαιτίας των ρούχων που φορούσε.

Η Έμιλυ Ο Κόνορ ταξίδευε από το Μπέρμιγχαμ του Ηνωμένου Βασιλείου στην Τενερίφη, στα Κανάρια Νησιά στις 2 Μαρτίου με την αεροπορική εταιρεία Thomas Cook Airlines.

Όπως υποστηρίζει, το πλήρωμα καμπίνας κατά την επιβίβασή της είπε πως ο τρόπος που είναι ντυμένη είναι προσβλητικός. Η γυναίκα φορούσε ένα crop top μπλουζάκι και ψηλόμεσο παντελόνι.

«Μου είπαν πως θα με απομακρύνουν από την πτήση αν δεν “σκεπαζόμουν” καθώς η εμφάνισή μου ήταν “προσβλητική” και “ακατάλληλη”» έγραψε η 21χρονη στο Twitter. «Ήταν γύρω μου τέσσερα μέλη του προσωπικού καμπίνας για να πάρουν τις αποσκευές μου και να με οδηγήσουν εκτός του αεροσκάφους».

Όπως λέει φορούσε τα ίδια ρούχα όταν ήταν στο αεροδρόμιο και της ζήτησαν να «σκεπαστεί» όταν μπήκε στο αεροπλάνο.

Η γυναίκα λέει πως σηκώθηκε και απευθυνόμενη στους επιβάτες, τους ρώτησε εάν αισθάνονται πως ο τρόπος που είναι ντυμένη, τους προσβάλει. Τότε το πλήρωμα της είπε και πάλι πως θα πρέπει να φορέσει ένα σακάκι ή να αποβιβαστεί. Στη συνέχεια, όπως λέει, ο υπεύθυνος της πτήσης πήγε να πάρει την τσάντα της για τη βγάλει από το αεροσκάφος.

Τελικά η Ο Κόνορ, όπως αναφέρει το CNN, πήρε ένα σακάκι από την ξαδέρφη της ενώ στο μεταξύ «έκαναν σχόλια για το όλο θέμα από το μικρόφωνο» ενώ εκείνη έτρεμε από την όλη αναστάτωση που είχε προκληθεί.

Τελικά η αεροπορική εταιρεία ζήτησε συγγνώμη από τη γυναίκα ενώ ο υπεύθυνος των πληρωμάτων καμπίνας της Thomas Cook Airlines επικοινώνησε μαζί της προκειμένου να ενημερωθεί για το τι ακριβώς είχε συμβεί.

«Λυπούμαστε για την αναστάτωση που προκαλέσαμε στην κ.Ο Κόνορ. Είναι προφανές πως θα μπορούσαμε να είχαμε χειριστεί το θέμα καλύτερα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

«Όπως και πολλές άλλες εταιρείες τηρούμε έναν κώδικα ενδυμασίας. Αφορά  άνδρες και γυναίκες, όλων των ηλικιών, χωρίς διακρίσεις. Τα πληρώματά μας είναι επιφορτισμένα με τη δύσκολη αποστολή να εφαρμόζουν αυτή την πολιτική και δεν τα καταφέρνουν πάντα καλά» αναφέρει η Thomas Cook.

Ο κώδικας ενδυμασίας της εταιρείας προβλέπει, μεταξύ άλλων, πως οι επιβάτες με «ακατάλληλη ενδυμασία (σε αυτή περιλαμβάνονται ρούχα με προσβλητικά σλόγκαν και εικόνες) δεν θα επιτρέπεται να επιβιβάζονται εκτός εάν είναι εφικτό να αλλάξουν ρούχα».














huffingtonpost
cnn
  • Blogroll

  • Blog Archive