Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019


Σαν να μην έφταναν οι ντροπιαστικές εικόνες βασανισμού των ιπποειδών στα ελληνικά νησιά, που έκαναν και εξακολουθούν να κάνουν τον γύρο του κόσμου, ακόμη ένα περιστατικό έρχεται να εκθέσει τη χώρα μας διεθνώς εν μέσω τουριστικής περιόδου, καθώς προχθές μέλη της οργάνωσης Network for Animals δέχθηκαν επίθεση από ντόπιους, πιθανόν....
επιχειρηματίες του τουρισμού, την ώρα που γύριζαν ντοκιμαντέρ για την κακοποίηση των γαϊδουριών και των ιπποειδών στη Σαντορίνη.
Όπως κατήγγειλε η φιλοζωική οργάνωση Network for Animals, που εδρεύει στη Μεγάλη Βρετανία, δύο μέλη της ομάδας επιχείρησαν να καταγράψουν προχθές τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν τα γαϊδούρια που μεταφέρουν υπέρβαρους τουρίστες στο νησί, και δέχθηκαν επίθεση από δέκα άνδρες που κρατούσαν ραβδιά. Εκτός από τα χτυπήματα που δέχτηκαν, ένα από τα μέλη της στριμώχθηκε και απειλήθηκε πως θα πεταχτεί από γκρεμό ύψους 300 μέτρων.
«Δυστυχώς, με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζουν τα γαϊδούρια όταν δεν τους είναι χρήσιμα. Ο ιδιοκτήτης θα οδηγήσει το ζώο στην άκρη του γκρεμού και θα το ρίξει στο κενό. Αυτοί οι άνθρωποι δεν νιώθουν τίποτα για τη ζωή. Το ίδιο προσπάθησαν να κάνουν και σε εμάς», επισημαίνεται στην καταγγελία.
«Τα γαϊδούρια της Σαντορίνης κακοποιούνται κάθε μέρα. Χρησιμοποιούνται για να ανεβαίνουν φορτωμένα απότομους βράχους και ψήνονται στον ήλιο χωρίς φαγητό ή νερό, ενώ συχνά μεταφέρουν υπέρβαρους τουρίστες», επισημαίνει η φιλοζωική οργάνωση.
Πέρυσι, το Network for Animals, μαζί με άλλες φιλοζωικές οργανώσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συνέβαλαν στη δημοσιοποίηση της απίστευτης σκληρότητας που υφίστανται τα γαϊδουράκια στη Σαντορίνη.
Οι Αρχές υποσχέθηκαν την εξασφάλιση της λήψης τροφής και νερού για τα άμοιρα ζώα, καθώς και ότι δεν θα μεταφέρουν βαριά φορτία.
«Σήμερα, έναν χρόνο μετά, δεν έχει γίνει τίποτα. Τα ζώα ζουν το ίδιο άσχημα όπως πάντα, εξακολουθούν να αναγκάζονται να ανεβαίνουν επανειλημμένα τους βράχους και να ψήνονται στον ήλιο, ακόμα χωρίς φαγητό και νερό», καταγγέλλει η οργάνωση.
«Η φρικτή αλήθεια είναι ότι σε όλο τον κόσμο, όσοι από εμάς αγωνιζόμαστε για τα ζώα διακινδυνεύουμε ολοένα και περισσότερο τη ζωή μας», επισημαίνει στην καταγγελία της και υπόσχεται ότι θα εξακολουθήσει να ασκεί έντονη πίεση στις Αρχές της Σαντορίνης, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην κακομεταχείριση των γαϊδουριών.


 ΕΦΣΥΝ
  • Blogroll

  • Blog Archive